Ackermann

 ANDREA ADRIANI/ Launchmetrics/Spotlight
NOVA ERA

Novo iznenađenje u modnom svijetu, otkriven novi kreativni direktor Toma Forda - muza mu je Tilda Swinton

Nazivali su ga nasljednikom Yvesa Sainta Laurenta, a Karl Lagerfled svojedobno je izjavio kako bi upravo Haider Ackermann bio njegov dostojan zamjenik u Chanelu. Vidjet ćemo kako će se snaći na čelu američkog brenda.

Nazivali su ga nasljednikom Yvesa Sainta Laurenta, a Karl Lagerfled svojedobno je izjavio kako bi upravo Haider Ackermann bio njegov dostojan zamjenik u Chanelu. Vidjet ćemo kako će se snaći na čelu američkog brenda.

S obzirom na to da je u svibnju ove godine objavljeno kako je Haider Ackermann postao prvi kreativni direktor brenda Canada Goose, malo tko je očekivao da će samo nekoliko mjeseci kasnije uslijediti zaokret i da će francuski dizajner kolumbijskih korijena preuzeti kreativnu palicu modne kuće Tom Ford.

image

Haider Ackermann

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Naime, nekoliko tjedana nakon što je Peter Hawkings objavio kako napušta američki brend nakon dvije sezone, iz luksuzne kuće koju je osnovao Tom Ford - a koja je prije dvije godine za 2,8 milijardi prodana konglomeratu Estée Lauder - sada je objavljeno kako će njegov nasljednik biti upravo Haider Ackermann. Ovaj angažman tumači se kao njegov svojevrstan povratak modi iako je posljednjih godina ostvario suradnje s brendovima Canada Goose i Jean Paul Gaultier, ali posljednju kolekciju svojeg istoimenog brenda predstavio je prije pet godina.

image

Haider Ackermann

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK
image

Revija za proljeće/ljeto 2020.

GIL-GONZALEZ ALAIN/ABACA/SHUTTERSTOCK

"S velikim ponosom ću nastojati očuvati nasljeđe Toma Forda, čovjeka kojem se dugo divim i kojeg izuzetno poštujem", poručio je dizajner, a s komplimentima je uzvratio i osnivač brenda.

image

Revija, jesen/ zima 2020.

ANDREA ADRIANI/ Launchmetrics/Spotlight

"Veliki sam obožavatelj Haiderovog rada, njegove muške i ženske kolekcije podjednako su zavodljive. On je nevjerojatan kolorist, njegova krojačka vještina je besprijekorna, a iznad svega je moderan. Dijelimo mnoge reference i jedva čekam vidjeti što će učiniti s brendom. Mislim da ću prvi ustati i zapljeskati nakon revije u ožujku", poručio je Tom Ford.

Ackermann, kojeg su nazivali novim Yvesom Saintom Laurentom, poznat je po slojevitom krojenju i avangardnoj odjeći, a njegove kreacije obožavaju i zvijezde poput Tilde Swinton, Pené​lope Cruz i Timothéea Chalameta.

image

Tilda Swinton na Filmskom festivalu u Veneciji 2022. godine

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
image

Timothee Chalamet 2019. godine

CAMILLA MORANDI/SHUTTERSTOCK

Od lansiranja svoje prve kolekcije 2002. godine Haider Ackerman, postao je jedan od najhvaljenijih dizajnera u modnoj industriji. Dobitnik je nagrada Swiss Textile Award i Fashion Group International Award, a njegovi prepoznatljivi drapirani oblici i besprijekorni krojevi osvojili su brojne zaljubljenike u modu. Sam Karl Lagerfeld svojedobno je izjavio kako bi upravo Ackermann, bio njegov dostojni nasljednik u kući Chanel. Stoga ni ne čudi što se s nestrpljenjem očekuje njegova prva kolekcija za američki brend koja će biti predstavljena iduće godine. Tom Ford će, naime, preskočiti nadolazeći Tjedan mode u New Yorku koji počinje 6. rujna.

Linker
05. rujan 2024 11:05