tko će nositi njihove kreacije

Novi modni projekt okupio najtraženije domaće modele: Pred poznatim dizajnerima je težak zadatak!

Zagrebački plesni centar Tala, u susret prvoj sezoni nove hrvatske modne platforme ‘Atelier‘ koja će se održati 12. i 13. svibnja u Atriju Klovićevih dvora u Zagrebu, ugostio je casting za modele koji će nositi revije hrvatskih etabliranih modnih dizajnera.

Poznati modni dizajneri morali su odlučiti, koji će modeli prošetati modnom pistom i predstaviti njihove najnovije kolekcije na prvom izdanju „Ateliera“.

Među brojnim modelima u PC-u Tala su se pojavila kako već poznata imena modeling scene tako i velik broj novih lica, a pred dizajnere je postavljen lijep, ali i težak zadatak izabrati one koji će na najbolji način prezentirati njihov dizajn.

Očekivan interes za sudjelovanjem, potvrdio se odazivom velikog broja djevojaka i mladića iz hrvatskih modnih agencija, a gužva koja se na castingu stvorila dovoljno govori o tome koliko su modnoj sceni nedostajali ovakvi projekti.

image

Ovo je događaj koji bi našoj modnoj sceni trebao vratiti stari sjaj.

ZVONIMIR FERINA

Projekt “Atelier” nastao je kao odgovor na pitanje koliko su zapravo važna predstavljanja modnih kolekcija uživo, a iza njega stoje dvije dame, kreativna direktorica i producentica ”Atelier-a” Antonella Ušić Gotovac i Antonela Čakić, izvršna producentica projekta. Casting je održan pod stručnim vodstvom Slađane Divjak, stilistice i casting direktorice projekta te Marka Plukavca, inspicijenta i backstage koordinatora.

image

Na castingu su se okušali mnogi domaći modeli.

ZVONIMIR FERINA

Samom projektu priključila su se brojna poznata dizajnerska imena koja godinama djeluju na hrvatskoj modnoj sceni, pa nas tako u Klovićevim dvorima prvog dana, 12. svibnja očekuju Boudoir, Jet Lag, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Martina Herak design, unaesthetik, a sljedećeg dana Ivica Skoko, Delight dizajnera Ivana Friščića, hrvatsko srpski brand Steven Dockman i Luka Grubišić, a organizatori su kao iznenađenje pripremili i jednu novu modnu poslasticu koja stiže iz susjedne Italije.

image

Casting je bio vrlo dinamičan.

ZVONIMIR FERINA

Posebno veseli što će u sklopu projekta doajen hrvatske mode Boris Pavlin, predstaviti novu kolekciju dosad neviđenih modela haljina, a očekuje nas i izložba živih lutaka kroz koju ćemo predstaviti brand unikatnih torbica “Borshetta”.

image

Projekt Atelier progovara koliko su zapravo važna predstavljanja modnih kolekcija uživo.

ZVONIMIR FERINA
Linker
23. travanj 2024 07:02