Profimedia, FirstView
Proljeće/ljeto 2018.

Nove kolekcije: Pariška nedjelja u znaku mode

Modni znalci doletjeli su ovog vikenda sa svih strana svijeta kako bi na nekim od najromatičnijih pariških lokacija prisustvovali otkrivanju proljetno-ljetnih i resort kolekcija modnih kuća Miu Miu, Proenza Schouler, Rodarte i Hermès.

Za razliku od ostalih dizajnera, koji su svoje nove kolekcije prikazali u jutarnjim satima i na otvorenom, Miuccia Prada odlučila se za klupsku atmosferu pa su manekenke na reviji Miu Miu hodale između stolova za kojima su gosti sjedili ispijajući šampanjac. Kendall Jenner, Joan Smalls, Bella Hadid, ali i naše gore list Faretta, koračale su u natikačama i sandalama na petu s apliciranim 3D cvjetnim buketima. No, nisu samo cipele bile ekstravagantne, već su i nakit, torbice i odjeća pratili temu - talijanska dizajnerica vješto je kombinirala cvjetni print s ginghamom i geometrijskim uzorcima. Pistom su se manekenke prošetale u kreacijama u žutoj i crvenoj boji, kojima se predviđa it status iduće sezone, ali i s torbicama oko struka za koje nitko nije očekivao da će se vratiti na modnu scenu. Osim hlača i haljina svih dužina, s našivcima i izvezenim detaljima, nose se i radnički kombinezoni, doduše u dorađenoj verziji. Prve redove u “Paris Automobile Cluba” popunile su ljubiteljice brenda poput glumica Ellie Fanning i Mille Jovovich.

Osnivači njujorške modne kuće Jack McCollough i Lazaro Hernandez odustali su od tjedna mode u rodnom gradu (baš kao i Rodarte) da bi svojuready-to-wear kolekciju za proljeće/ljeto 2018. godine predstavili za vrijeme Tjedna visoke mode u Parizu. Prostori škole "College-lycee Jacques-Decour" poslužili su kao idealna kulisa za nježne kreacije s kojih su asimetrično padali volani. Ispod dugih čipkanih haljina i bluza od tila, ali i sakoa, nazirali su se korzeti i grudnjaci, dok su se kožnate verzije istih nosile preko majici. Igru crnog i bijelog kuća Proenza Schouler majstorski je razbila s komadima u jarkocrvenoj, blijedoružičastoj i boji lavande.

Iako je dobar dio dana kišilo, za modnu reviju američke kuće Rodarte, u vrtu prepunom engleskih ruža zasjalo je sunce. Osnivačice brenda Kate i Laura Mulleavy, odlučile su se za francuski debi ready-to-wear kolekcije proljeće/ljeto 2018. i to na pariškom haute couture tjednu, što im se isplatilo jer su zaradile ovacije svih okupljenih. A kako i ne bi – manekenke su šetale u vilinskim kreacijama od tila ukrašenima na sto načina: biserima, perlama, perjem, šljokicama... Kul štih outfitima dale su kožnate jakne ispod kojih su se nazirali modeli ukrašeni cvjetnim printom, ili pak, 3D verzijom cvijeća od šljokica. Dizajnerice nisu štedjele ni na bojama - nebesko plava, blijedoružičasta, limun žuta, magenta – a dojmljivi su bili i cvjetni vjenčići koje su manekenke nosile kao krune na glavi.

Komadi jednostavnog i klasičnog kroja, koji dominiraju resort kolekcijom pod palicom kreativne direktorice Nadège Vanhee-Cybulski, nevjerojatno su upadljivi zbog koraljno crvene, narančaste i električno plave boje. Uz savršeno krojene kapute i kratke jakne, Hermès dame nose midi suknje, palazzo hlače i culotessice, i to, naravno, s kožnatim natikačama sa slovom H i birkinicom ili kellyicom u ruci. Bogato naslijeđe modne kuće, u kombinaciji sa suvremenim krojevima, rezultirali su kreacijama koje odišu luksuzom poput svilenih slip haljina s prepoznatljivim uzorkom i mini haljinama od krokodilske kože.

Linker
22. travanj 2024 17:43