Reuters
SVI JE ŽELE

Nova najskuplja torba na svijetu: Kultna ljepotica nastavlja obarati rekorde

Kultna birkinica oborila je još jedan rekord: na aukciji u Hong Kongu tajanstveni je kupac za model optočen dijamantima izdvojio 380 tisuća dolara i postala najskuplja torba.

Luksuzna Birkin torba francuskog brenda Hermes nadmašila je rekord koji je dotad držala još jedna birkinica za koju je kupac lani izdvojio 300 tisuća dolara. Radi se o modelu naziva "Himalaya" iz 2014. godine napravljene od krokodilske kože s detaljima optočenim s 205 dijamanata i 18-karatnim zlatnim kopčama. "Himalaya" birkinice su dobile ime po svojoj boji koja je između sive i biserno bijele, zbog čega podsjeća na planinski lanac. Rekordnu cijenu je postigla i zahvaljujući tome što su osobito rijetke – godišnje se izrade samo jedna ili dvije zbog dugog procesa bojenja krokodilske kože.

Ipak, obaranje rekorda iznenadilo je aukcijsku kuću Christie's s obzirom na to da su predviđanja bila da će postići cijenu od 193000 do 258000 dolara. Kultna Birkin torba je predstavljena još 1984. godine, a ime je dobila po francuskoj pjevačici i glumici Jane Birkin.

Linker
18. travanj 2024 03:44