IMAXtree
NOVI SMJER

Nova era kuće Chloé: Pariška 'it' djevojka preuzima vodstvo luksuznog brenda

Nakon što je Clare Waight Keller početkom godine šokirala svojom objavom da napušta kuću Chloé, krenula su nagađanja o novoj kreativnoj direktorici francuskog brenda - a jutros je napokon potvrđeno da će je naslijediti prava pariška "it" djevojka.

Francuska kuća Chloé potvrdila je da će od 3. travnja kreativna direktorica brenda biti Natacha Ramsay-Levi. Iako nije poznato ime u svijetu mode, bila je desna ruka Nicolasa Ghesquièrea, kreativnog dizajnera kuće Louis Vuitton. S njim je surađivala još od samih svojih modnih početaka u kući Balenciaga gdje je u tren oka od pripravnice zadužene za kuhanje kava postala njegova osoba od povjerenja.

- Vrlo sam ponosna što ću se pridružiti kući koju je osnovala žena kako bi odijevala žene. Želim stvarati modu koja će naglašavati osobnost žene koja je nosi, modu koja stvara karakter i stav, bez nametnutog "looka" - izjavila je Ramsey-Levi.

Nakon Clare Waight Keller, koja je svoj odlazak najavila u siječnju, očekuje se da će francuska dizajnerica odvesti kuću Chloé u potpuno novom smjeru. Ona je dosad s Ghesquièreom radila futurističke i odvažne komade, koji su potpuna suprotnost od lepršavih, ženstvenih silueta i boho haljina koje su bile zaštitni znak njezine prethodnice. Što je isplanirala za francusku modnu kuću vidjet ćemo u rujnu kada će predstaviti svoju prvu kolekciju - onu za proljeće na Tjednu mode u Parizu, a dok iščekujemo njezino viđenje Chloé žene, prisjetimo se posljednje linije Waight Keller nedavno predstavljene u francuskoj prijestolnici mode.

Linker
25. travanj 2024 02:26