DOVIĐENJA!

Nakon niza skandala! Definitivan kraj Victorijinih anđelica: Nova lica su glumica Priyanka Chopra i nogometašica Megan Rapinoe

Nakon nekoliko skandala koji su potresli kompaniju, novo vodstvo želi da brend bude "zagovornik ženskih prava". I to putem digitalnih kanala, kao i novog fonda koji su osnovali.

Anđelice kakve poznajemo punih 25 godina odlaze u povijest. Raskošne revije s jednim od najljepših žena svijeta, krila, šljokice, dijamanti, isklesana i "savršena" tijela koja su godinama nametala ideal ljepote i utjecala na mentalno zdravlje brojnih žena, stvar su prošlosti. Kompanija je u srijedu najavila nova lica i nove programe s kojima žele napraviti drastičan zaokret i time vratiti narušeno povjerenje žena. A koliko je narušeno govori činjenica da je kompanija nakon otkazane revije 2019. godine skoro doživjela bankrot. Prodaja je pala, a optužbe modela i zaposlenika o uznemiravanju i maltretiranju punile su naslovnice.

Nova lica kompanije su indijska glumica, pjevačica i producentica Priyanka Chopra te profesionalna nogometašica Megan Anna Rapinoe.

Umjesto revije, brend je najavio dvije nove inicijative. Jedna je "VS Collective", a druga je Victoria‘s Secret globalni fond za žene oboljele od raka.

Prvu inicijativu su opisali kao “grupu uspješnih žena koje dijele zajedničku strast prema pozitivnim promjenama”. Tim će raditi na "programima, revolucionarnim novim kolekcijama i inspirativnom sadržaju". Članovi tog tima su, kažu iz kompanije, aktivistice, sportašice, modeli i razni umjetnici iz cijelog svijeta, a poznata imena trenutačno su Priyanka Chorpa i Megan Rapinoe. U timu je i brazilski model Valentina Sampaio, prvi transrodni model koji je nosio njihovu reviju u kolovozu 2019. godine.

“U Victoria‘s Secret kompaniji trenutačno smo na nevjerojatnom putovanju prema tome da postanemo vodeći zagovornik ženskih prava u svijetu”, rekao je CEO Martin Waters.

“Komunicirat ćemo s potrošačima, ali era s televizičnim revijama je gotova”, najavio je i Stuart Burgdoerfer, financijski direktor matične tvrtke L Brand.

image
Priyanka Chopra Jonas, dio je "VS Collective" tima.
RICH FURY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Prvi put u 24 godine, tijekom 2019. godine nije se održala slavna revija koju nose jedne od najljepših žena svijeta. Nedostižni standardi ljepote koje nameće ovaj brend na meti su kritika već godina, a shodno tome kompanija je shvatila kako mora napraviti zaokret u poslovanju. Revija je okupljala samo manekenke A-liste, od Heidi Klum do Tyre Banks, a u novim generacijama tu su Bella i Gigi Hadid, Kendall Jenner. U 2020. je kompanija doživjela još jedan veliki udarac kad je New York Times objavio priču o ispovijestima desetine bivših voditelja, modela i zaposlenika koji su iznijeli optužbe o uznemiravanju i maltretiranju na radnom mjestu.

Linker
16. travanj 2024 16:29