Getty Images
Proljeće 2018.

Najljepše haljine stižu iz radionice Valentino

Na prekrasne toalete s potpisom talijanske kuće osnovale prije 57 godina već su svi navikli, a glavni je kreativac na pariškom Tjednu mode predstavio kolekciju u kojima se nalaze minice i kombinezoni s 'wow' efektom za kojima će patiti brojne svjetske trendseterice.

Pierpaolo Piccioli za svoju je proljetnu kolekciju zaradio stajaće ovacije publike, a u prvom redu sjedio je i osnivač modne kuće Valentino Garavani koji je energično zapljeskao novoj eri njegova brenda i čestitao glavnom krivcu. Jedino što je tražio od kreatora da haljine po kojima je talijanska kuća poznata manekenke ne nose s balerinkama ili kitten heel cipelama već s klasičnom štiklom stiletto potpetice. "Htio sam vratiti barem dio glamura doba osamdesetih, u vrijeme kad je gospodin Valentino stvarao" rekao je dizajner prije revije. Osim toga, kolekcija je bila inspirirana i jednom fotografijom - onom koju su astronauti Apolla 1968. godine s Mjeseca fotografirali Zemlju i sve njezine prirodne ljepote. Kao i u prijašnjim kolekcijama Valentino naglasak je bio na romantičnim haljinama, ali su prikazani su i komadi inspirirani svemirskim odijelima - kombinezoni, jakne s puno džepova, plastične jakne u boji breskve s kojom je revija otvorena... Romantičan, a praktičan kombinezon nosila je i francuska glumica Marion Cotillard, koja je reviju pratila iz prvog reda, uz it djevojke Jeanne Damas, Alexu Chung i Oliviu Palermo, manekene Nataliju Vodianovu i Emily Ratajkowski te bivšu prvu damu Francuske Carlu Bruni.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 01:  Marion Cotillard attends the Valentino show as part of the Paris Fashion Week Womenswear  Spring/Summer 2018 on October 1, 2017 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Marion Cotillard nedavno je kosu obojila u plavo

Valentino haljine za izlaske nisu prepune šljokica, perja i čipke, već su jednostavne, a za "wow" efekt zaduženi su krojevi, poput kratkih balon haljina inspiriranih osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Svilene haljine ružičaste, ljubičaste i prepoznatljive crvene, izmjenjivale su se s onim baršunastim s izvezenim cvijećem i sivim toaletama s prozirnim plastičnim šljokicama. "Živimo u trenutku, a moda je tu da od običnog svijeta napravi fantastičan" rekao je talijanski dizajaner Piccioli koji je uspio u svojem naumu da vrati glamur normalnom životu.

Linker
16. travanj 2024 21:07