dio su modne povijesti

Mogu se naručiti i do Hrvatske: Kultni otkačeni puloveri Lady Di ponovno pušteni u prodaju

Mogu se naručiti i do Hrvatske: Kultni otkačeni puloveri Lady Di ponovno pušteni u prodaju

Osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća princeza Diana bila je ultimativna modna ikona, ne samo u Velikoj Britaniji, već i u cijelom svijetu.

Elegantna princeza s istančanim smislom za modu osvajala je srca modnih dizajnera, ali i žena koje su željele kopirati sve u čemu bi se Diana u javnosti pojavila.

Fantastično je nosila glamurozne dugačke toalete, Chanel kostimiće i hlače, košulje u jahaćem stilu, no imala je itekako dobar smisao za humor pa se rado poigravala vedrim bojama, živahnim uzorcima i motivima na koje se drugi članovi britanske kraljevske obitelji ne bi mogli odvažiti.

U pop kulturi posebno se pamte njezina dva otkačena pulovera, koje je bez problema nosila kao da je riječ o maloj crnoj haljini Oscara de la Rente.

Riječ je o crvenom puloveru s ovčicama, koji je u ranim osamdesetima odjenula za polo utakmicu te iskombinirala s bijelim hlačama, starinskom bijelom kragnicom i crnom mašnom te puloverom na kojem je pisalo "I'm Luxury", koji je oduševio javnost, a u kojem je pozirala s prinčevima Williamom i Harryjem kad su bili mali.

Kultni njujorški brend "Rowing Blazers" odlučio je izbaciti prvu žensku kolekciju, inspiriranu puloverima koje je nosila Lady Di. Za ponovno izbacivanje veste s ovčicama, brend se povezao sa Sally Muir i Joannom Osborne koje su dizajnirale originalni pulover.

image
Brend se povezao sa Sally Muir i Joannom Osborne koje su dizajnirale originalni pulover.
FOTOGRAFIJE: ROWING BLAZERS

"Diana je prvi član kraljevske obitelji koji je uopće pokazivao interes za modu. Imala je takav avanturistički i mladenački stil, nosila je odjeću s puno užitka i s vrhunskim stilom", izjavile su dizajnerice za People.

Ipak, same dizajnerice nisu nikad imale čast ugostiti Dianu u svom butiku "Warm and Wonderful", koji je kasnije postao pravi hit, pa vjeruju da je vesta s ovčicama, koju je Diana nosila na polo utakmici, poklon.

Brend "Rowing Blazers" udružio se i s Georgeom Hostlerom, koji je osmislio kultni pulover s natpisom "I'm Luxury", a koji tvrdi da je Diana obožavala njegove pulovere jer su se savršeno uklapali u njezin mladenački ormar i jer je obožavala duhovite natpise.

image
Kultni njujorški brend odlučio je izbaciti kolekciju inspiriranu puloverima koje je nosila Lady Di.
FOTOGRAFIJE: ROWING BLAZERS

Kopije vesta koje je proslavila princeza Diana, u online dućanu brenda "Rowing Blazers" prodaju se po cijeni od 2.368 kuna, a mogu se naručiti i do Hrvatske.

image
FOTOGRAFIJE: MAURO CARRARO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
20. travanj 2024 00:44