Gucci
Godina uspjeha

Modne kuće imaju odlične kolekcije posvećene kineskoj godini Štakora: Ovo su najzanimljiviji komadi

Krajem ovog mjeseca počinje Kineska nova godina, a bit će u znaku 'metalnog Štakora'. Poznati modni brendovi izbacili su kolekcije posvećene početku 12-godišnjeg ciklusa koji počinje upravo znakom Štakora, a njihove komade krase likovi poznatih glodavaca.

Prema kineskom horoskopu, 25. siječnja 2020. počinje godina Štakora i to, ni manje ni više nego - metalnog. Što to točno znači? U kineskoj astrologiji postoji 12 horoskopskih znakova te je uz svakog vezan po jedan element, a godinom štakora počinje 12-godišnji ciklus. Inače, godina Štakora obuhvaća sve one rođene u 1900., 1912., 1924., 1936., 1948., 1960., 1972., 1984., 1996., 2008. i naposlijetku 2020. godini, a "Štakori" su po prirodi ambiciozni, marljivi, elokventni i spremni na rizik pa se očekuje da će ova godina biti isto takva.

Kako bi obilježili početak Kineske ili, kako je još neki zovi, Lunarne nove godine, mnogi modni brendovi izbacili su sjajne kolekcije odjeće i modnih dodataka s naglaskom na simpatičnog glodavca ili pak neke dobro poznate likove.

Gucci

Gucci je tako kreirao kolekciju inspiriranu najpoznatijim Disneyjevim likom, Mickeyjem Mouseom, a uključuje žensku i mušku odjeću, cipele, torbe i ostale modne dodatke koje krasi kombinacija lika poznatog miša i Gucci logotip.

Disney x Gucci bomber jakna

Disney x Gucci svilena pidžama

Disney x Gucci torba

Off-white

Kolekcija brenda Off-White sadrži većinom sportske komade i nekoliko modnih dodataka poput šalova, torbi i "bucket" šešira. Prevladavaju tri boje - crvena, crna i bijela te logotip brenda ukrašen cvjetovima breskve i likom štakora.

Off White Lunar New Year majica, 1837 kuna

Off White Lunar New Year torba, 6112 kuna

Off White Lunar New Year šešir, 1480 kuna

Etro

Etro je udružio snage s Warner Bros.-om kako bi kreirao kolekciju s likom slatkog miša iz jednog od najomiljenijih dječjih crtića, "Tommy & Jerry". Tako se Jerry može naći na kravatama, novčanicima i torbama, ali i košuljama, hoodicama, čarapama i rupčićima.

Etro Jerry hoodica, 490 eura

Etro Jerry bucket torba, 650 eura

Etro Jerry rupčić, 295 eura

Rag & Bone

Brend Rag & Bone odao je počast takozvanom "pizza štakoru", odnosno štakoru iz viralnog videa iz 2015. koji je nosio komad pizze podzemnom u New Yorku. Njegov lik nalazi se na majicama s kratkim i dugim rukavima, kapama, tenisicama i novčanicima.

Rag & Bone Pizza Rat majica, 905 kuna

Rag & Bone Pizza Rat tenisice, 1990 kuna

Rag & Bone Pizza Rat novčanik, 1086 kuna

Moschino

Moschinu je inspiracija za kolekciju bio Mickey Rat, lik iz parodije Mickeyja Mousea kojeg je stvorio Robert Armstrong. Kreativni direktor brenda Jeremy Scott dizajnirao je kolekciju muških i ženskih majci, jakni, tenisica, ruksaka, novčanika, maski za mobitel i raznih drugih modnih dodataka.

Moschino Mickey Rat kardigan, 5890 kuna

Moschino Mickey Rat majica, 2835 kuna

Moschino Mickey Rat maska za mobitel, 598 kuna

Linker
20. travanj 2024 17:20