Sjajna revija

Modna kuća Valentino odvažila se na još jedan iskorak i privukla pozornost

Na Tjednu mode u Parizu ponovno su se mogle vidjeti neponovljive revije, a kreativni direktor Pierpaolo Piccioli ponudio je novu interpretaciju monokromatskih lookova.

Modni dizajner i kreativni direktor modne kuće Valentino, Pierpaolo Piccioli, na pariškom je Tjednu mode predstavio kolekciju za jesen i zimu 2022., potpuno obojenu u ružičastu i crnu boju. Naime, ružičaste su se kreacije stapale s velikim prostorom koji je odgovarao boji kolekcije, a ideja je bila pojačati osjetila i potaknuti na promatranje detalja svakog odjevnog predmeta. Ovoga su puta u fokusu bile siluete, dekoltei i ukrasi, umjesto generalnog dojma kreacije, ali i lica modela.

image

Monokromatski lookovi obilježili su cijelu reviju

AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

"Čitao sam knjigu o talijanskom umjetniku Fontani koji je svoje radove skraćivao - ne kako bi ih uništio, već kako bi izgradio nove prilike, nove dimenzije. A ovom sam kolekcijom i ja to pokušao učiniti", izjavio je dizajner za Vogue.

image

Osim ružičaste, na reviji su se mogle vidjeti i kreacije u crnoj boji

AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

Monokromatizam kolekcije je skrenuo pozornost promatrača na pojedinca koji nosi odjeću, a čini se kako je Piccioli ovom revijom nastojao podsjetiti javnost na isticanje individualnosti.

image

Ova raskošna haljina bila je jedan od najefektnijih kreacija

AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

“U svojim kolekcijama uvijek želim ružičastu. To je boja koja ima puno značenja. Mijenjala se stoljećima: bila je boja moći muškaraca, a onda je postala djevojačka", rekao je Piccioli.

image

Monokromatizam kolekcije je skrenuo pozornost promatrača na pojedinca koji nosi odjeću

AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

Čitajte i: Još jednom pomela sve oko sebe: Zendaya je bila glavna zvijezda pariškog Tjedna mode

Dominantna ružičasta boja već je dobila svoj naziv Pink PP, i to prema dizajnerovim inicijalima, a čini se kako će trend monokromatskih lookova biti stilski hit godine.

image

I komadi u crnoj boji su bili prepuni detalja

ZABULON LAURENT/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Na reviji se moglo vidjeti pregršt različitih komada koje su povezivale isključivo ružičasta i crna boja.

image

Revija je prošla u znaku ružičaste i crne boje, ali brojnih stilova

ZABULON LAURENT/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Picciolijeva modna interpretacija ove modne kuće posebno se ističe u skulpturalnim izrezima, oštro krojenoj gornjoj odjeći, oversized pletivu i platformama.

Linker
17. travanj 2024 19:01