Prvi ponedjeljak u svibnju

Met Gala se vraća u starom terminu i s grandioznom temom! Znamo što nas sve čeka

Najglamuroznija večer posvećena modi, čije se pozivnice ne mogu kupiti, a dizajneri su spremni na sve ne bi li u skladu s propisanim temom odjenuli zvijezde, vraća se na svoj stari termin.

Najiščekivanija večer posvećena modi u Muzeju umjetnosti Metropolitan, ponovno se održava u starom terminu, prvog ponedjeljka u svibnju. Sve se vraća u normalu nakon što je njujorški događaj svih događanja prošle godine premješten na listopad, a godinu ranije, 2020., preskočen je zbog pandemije. Ovogodišnja tema posvećena je američkoj modi i slavi junake američkog modnog dizajna, piše Vogue.

image

Iman na Met Gali 2021, koja se zbog pandemije održala u rujnu.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kao i svake godine, prikupljat će se sredstava za Institut kostima koji se nalazi u sklopu glasovitog muzeja, čiji je glavni modni kustos Andrew Bolton, u suradnji s Annom Wintour, uredničkom direktoricom svih izdanja Voguea, postavio modnu izložbu u dva dijela. Prvi dio nosi: “In America: A Lexicon of Fashion“ i može se razgledati od prošle Met Gale u listopadu 2021., a ove godine uzvanici će moći pogledati i drugi dio izložbe pod nazivom: “In America: Anthology of Fashion“.

image

Anna Wintour

ALAMY/PROFIMEDIA

To je ujedno i službeni naziv ovogodišnje modne teme. Od uzvanika se očekuje da odjećom prate temu, a nju u pravilu određuje Anna Wintour. Naime, Vogue je početkom 70-ih postao stalni član formalnog organizatora događanja, Dizajnerskog vijeća. Od tada je "modna biblija“ malo po malo preuzimala ulogu glavnog organizatora. Otkako je 1995. "zapovjedništvo“ koje ravna događajem preuzela Anna Wintour, večer posvećena stilu odijevanja u glasovitom muzeju postala je najznačajniji modni događaj na svijetu. Zahvaljujući njoj, nakon lutanja po raznim njujorškim adresama, od hotela Waldorf Astoria do Centrala Parka i Rainbow Rooma, Met Gala uvijek se održava u velebnom zdanju Muzeja umjetnosti Metropolitan, piše voi.

Čitajte i: Poznati su voditelji Met Gale koja će ove godine slaviti najveće američke dizajnere

Svake godine novi voditelji

image

Kim Kardashian

UPI/PROFIMEDIA

Stepenice koje vode u muzej postale su najelitnija i najvažnija "modna pista“. Sudjelovanje omogućuje isključivo pozivnica i ne može se kupiti. Ako Anna Wintour nekoga ne želi pozvati, ni sav novac svijeta neće mu pomoći izmoliti poziv. Kao i svake godine, Met Gala ima svoje supredsjedatelje. Ovaj put to će biti glumci Regina King, supružnici Blake Lively i Ryan Reynolds te kantautor i glumac Lin-Manuel Miranda, dok će dizajner Tom Ford te američki tehnološki mogul i osnivač Instagrama, Adam Mosseri, biti počasni supredsjedatelji.

image

Rihanna i A$ap Rocky

SPLASH/PROFIMEDIA

Nema većeg komplimenta zbog stila, karizme, izgleda i slave od te naoko skromne titule. Među počasnim supredsjedateljima je i Anna Wintour, no svima je jasno da tko je alfa žena cijele priče. Iako se tema zna, a sretnici s njenog popisa jedva čekaju pozirati na čuvenim stepenicama u samo za tu priliku osmišljenim kreacijama (dizajneri su spremni na sve kako bi imali čast osmisliti što će se nositi), Met Gala slavit će život. Normalan ili gotovo normalan život kakav smo imali prije pandemije: to je razlog zbog kojeg ovogodišnju večer mode toliko željno iščekujemo.

Čitajte i: Najdramatičnija izdanja s Met Gale: Kim Kardashian kao sado-mazo dama, Rihanna u ‘bubble‘ kreaciji, a J.Lo kao kaubojka

Linker
19. travanj 2024 15:48