Početak kraja?

Melania se od Bijele kuće i uloge prve dame oprostila crninom: ‘Kao da ide na sprovod svog supruga‘

Modni izbor bivše prve dame SAD-a za službeni izlazak iz Bijele kuće i odlazak u novi dom na Floridi mnogi su prokomentirali kao nagovještaj i ne tako svijetle budućnosti njezinog supruga.

Bivša prva dama SAD-a Melania Trump i njezin suprug Donald Trump danas su zajedno posljednji put izašli iz Bijele kuće koja im je prethodne četiri godine bila dom. Iako smo je često mogli vidjeti u žarkim bojama i upečatljivim outfitima, Melania se od uloge prve dame oprostila možda i očekivano - u crnini.

Čitajte i: Melania je okrenula ploču: Na posljednjem zadatku posula se pepelom i dala sve od sebe

U šik kompletu, s crnom Hermes Birkinicom, lakiranim salonkama s potpisom Christiana Louboutina, parom dugih crnih rukavica i podignutom kosom pomalo je podsjećala na divu starog Hollywooda, Audrey Hepburn, no mnogi su na društvenim mrežama izjavili crna boja njezine odjeće nagoviješta "ne tako svijetlu" budućnost njezinog supruga.

image
Mnogi su prokomentirali da se Melania odjenula kao da ide na sprovod.
MANDEL NGAN/AFP/PROFIMEDIA

"Melania u crnom dok prisustvuje sprovodu svog supruga ha ha ha", napisao je jedan korisnik Twittera uz hashtag #Dan inauguracije. "Melania je na izlasku iz Bijele kuće nosila crno. Simbolično?", dodao ej drugi, dok je treći napisao: "Melania odlazi iz Bijele kuće odjevena u crno kao da prisustvuje sprovodu, napokon je prikladnoj odjeći."

Crna boja je boja moći

Međutim, istraživanja na polju psihologije otkrila su da crnu boju drugi vide kao simbol prestiža, moći i inteligencije, što je čini prikladnim izborom za Melanijin izlazak.

"Crna je boja koja se shvaća ozbiljno", rekla je jednom prigodom savjetnica za boje i dizajn Karen Haller.

image
Melania i Donald Trump na izlasku iz Bijele kuće.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Obiteljska utvrda Trumpovih! Povijest američke dinastije bez ovog doma ne bi bila ista

Prije ulaska u avion za Mar-A-Lago u Palm Beachu na Floridi, gdje se seli s obitelji, Melania je rekla da joj je biti prva dama bila najveća čast.

"Hvala vam na ljubavi i podršci. Bit ćete u mojim mislima i molitvama. Bog vas blagoslovio, Bog blagoslovio vaše obitelji i Bog blagoslovio ovaj lijepi narod", poručila je bivša prva dama SAD-a. Naime, Trumpovi su se odmah nakon izlaska iz Bijele kuće zaputili u novi dom jer su prije jasno dali do znanja da se neće pojaviti na inauguraciji Joea Bidena koji je danas i službeno postati 46. američki predsjednik.

Linker
13. travanj 2024 18:44