/ Plane
PLANE

Luksuzna prtljaga izrađena od - aviona!

Jeste li se ikada zapitali što se događa sa sjedalima iz aviona kada im istekne “rok trajanja”? Ona se rastavljaju, dijelovi se sortiraju, a visokokvalitetna tkanina kojima su sjedala presvučena se – spaljuje. Odrastajući na farmi, braća Ben i Harry Tucker su naučili da se ništa ne baca već se svemu pokušava udahnuti novi život. Na tim temeljima pokrenuli su brend P L A N E: od odbačenih tkanina i visokokvalitetne kože izrađuju luksuzne putne torbe, ruksake, navlake za laptope…

Britanski inovatori od djetinjstva dijele strast prema rastavljanju starih, dotrajalih predmeta i zatim ponovnom sastavljanju u nove, nešto drugačije. Smatraju da luksuz i ljepota ne moraju nužno nastajati na uštrp održivog razvoja: besmisleno je, vjeruju, bacati tolike količine kvalitetnih sirovina samo zato što više nisu dovoljno dobre da bi ispunjavale svoju primarnu svrhu.

Spašavamo tkanine kojima su presvučena odbačena sjedala iz aviona i pretvaramo ih u luksuznu prtljagu, a svaka ta torba ima prekrasnu priču. Svi naši komadi su proputovali cijeli svijet.

P L A N E prtljaga je zamišljena tako da traje vječno, a svako eventualno oštećenje braća Tucker i njihov tim za vas će popraviti potpuno besplatno. Ono po čemu je, među ostalim, posebna jest to da svaki komad ima svoju “biografiju”: u svaku torbu ušiven je certifikat na kojem piše koliko je milja i kojom brzinom preletjela, na kojoj visini, i koliko je država obišla.

Ovaj ekološki osviješten Kickstarter projekt bit će aktivan do 11. kolovoza, do kada svoj primjerak P L A N E prtljage možete nabaviti po povlaštenim cijenama, a nakon toga će biti dostupni na web stranici brenda.

Linker
25. travanj 2024 00:35