Mladen Šarić
prizemljeni kometi

Komadić svemira u novoj kolekciji zagrebačkog dizajnera nakita

Zagrebački dizajner prepoznatljiv po konceptualnom i tematskom pristupu u izradi nakita ovog prosinca predstavlja svoju novu kolekciju, ali i novu estetiku: Nenad Sovilj, najpoznatiji po izradi medaljona od epoksidne smole, ove se zime inspirirao srebrom, zlatom i Akoya biserima.

Jedanaesta dizajnerova kolekcija "Komet" je mala i limitirana serija prstenja, narukvica, naušnica i ogrlica kroz koje se proteže isti motiv. Radi se o autorovoj interpretaciji kometa: Akoya biser predstavlja glavu zvijezde padalice koja se sastoji od leda i prašine i svojom karakterističnom putanjom dolazi iz najudaljenijih dijelova svemira.

Mladen Šarić

Mladen Šarić

Kako se približava Suncu, zbog povećanja temperature dolazi do isparavanja koje sa Zemlje vidimo kao rep kometa koji u ovom slučaju predstavlja niz koncentričnih kuglica od zlata ili srebra.

Mladen Šarić

Mladen Šarić

Kolekcijom "Komet" nastavlja se autorova fascinacija nastankom života na Zemlji. Nakon što se u prošloj kolekciji "Molekula" bavio molekulom glukoze kao jednim od najbitnijih spojeva za život sada se vraća još ranije u povijest i bavi se dolaskom tih istih elemenata na Zemlju. Naime, upravo su kometi udaranjem u Zemljinu površinu iz dalekih prostranstava svemira donijele osnovne elemente za stvaranje života na planetu.

Mladen Šarić

Mladen Šarić

Linker
25. travanj 2024 10:53