Givenchy SS/2020.
 Getty Images
očekivano i...neočekivano

Hermes, Givency i Valentino najavili tri trenda koja će vladati

Tjedan mode u Parizu bliži se svom kraju, a najveće modne poslastice sačuvane su za posljednje dane. Pistom su prošetali modeli koji su nosili novitete iz radionica Hermesa, Givenchyja i Valentina i najavili nam neke od vodećih trendova koje ćemo dočekati u novoj sezoni.

Pariški tjedan mode dao je naslutiti koja su tri vodeća trenda - kolorit u svim oblicima, nezaobilazno cvijeće i kožne modne komade.

Kao brojne modne kuće, poznati Givenchy u kolekciji je predstavio kreacije od kože, no ne one u vamp crnoj boji već puno nježnije pastelne tonove koji ostavljaju dojam sofisticiranog, pomalo futurističkog i puno mekšeg dizajna. Uz ovakve kreacije, modeli su prošetali i u upečatljivim cvjetnim maksi haljinama s bogatim uzorkom ili floralnim aplikacijama. Kreativna direktorica Clare Waight Keller spojila je suprotnosti - od seksi minimalizma pa sve do romantičnog maksimalizma.

Modna kuća Valentino svakako je oduševila koloritom na modnoj pisti - prevladavale su jarke i neonske boje dugih haljina fluidnog materijala, naglašenih rukava i prozirnih detalja koji su otkrivali kožu modela. Eksploziju boja "smirile" su sanjive bijele haljine, ozbiljnije crne modne kombinacije i naravno - cvjetni motiv u crnim kombinacijama.

Luksuzna modna kuća Hermes nije obilježila svoju kolekciju jarkim bojama, već suprotno, prevladavaju zagasite boje, no koža kao materijal je zato u prvom planu. Kreativna direktorica Nadège Vanhee-Cybulski (koja je rodila u lipnju ove godine) složila je minimalističku kolekciju s dozom sofisticiranosti i odala počast starim krojačkim zanatima.

Linker
19. travanj 2024 09:36