STEFAN VARIČAK
‘La Vie‘

Globalni uspjeh domaće dizajnerice: Na ulicama ‘grada mode‘ snimila kampanju za novu kolekciju

U novoj kolekciji ‘La Vie‘ dizajnerica Kristina Burja ponovno je prigrlila koncept koji ne poznaje sezonalnost, a izgleda modno svježe i drugačije.

Pariz je početkom listopada posebno živnuo i to u ritmu Paris Fashion Weeka, najiščekivanijeg događaja u svijetu mode. Grad je bio pun fashionista iz cijelog svijeta i bez obzira jeste li ovisnik o modi ili vas samo veseli šušur i sve što nosi taj događaj, nema boljeg mjesta za upijanje trendova i dobivanje novih ideja. S time se slaže i dizajnerica Kristina Burja koja je u Parizu snimila kampanju za novu kolekciju.

image
Krie Design
STEFAN VARIČAK

"Inspiraciju za kolekcije pronalazim posvuda, ali kada prođem pariškim ulicama, preplave me posebne emocije. Ovaj grad nadahnuo je mnoge umjetnike, autore i slikare kroz stoljeća, a nadahnjuje i nas danas.

Pariz vam dozvoljava da budete glamurozni, ekstravagantni, jednostavni, komplicirani, ukratko svoji.

Kolekcijom 'La Vie' htjela sam pokazati kako se isprepliće šik s minimalizmom, utjecaj arhitekture na konstrukciju, kao i povijest umjetnosti na detalje. Kolekcija je nastala nakon što sam odlučila da ću kampanju snimati u Parizu. Obično to ide obrnuto, ali ništa nije slučajno u životu. Kad god putujem u Pariz, doista se osjećam kao da idem u svoj drugi dom, ali tko zna, možda će jednog dana jednostavno to i postati. Postoji ta čežnja da budem tamo i moje divljenje prema pariškom načinu života i stilu samo je sve jače", objašnjava dizajnerica Kristina Burja koja već sedam godina svoje kolekcije predstavlja širom svijeta kao dio internacionalne priče o održivoj modi u sklopu globalnog projekta Green Fashion Weeka, koji je pod pokroviteljstvom UN-a.

image
Krie Design
STEFAN VARIČAK
image
Krie Design
STEFAN VARIČAK

Čitajte i: Belma Tvico osmislila kolekciju za novu eru mode: Krasi je neodoljiva dualnost u krojevima, bojama, obliku

Također, Krie Design je bio prvi brend održivog razvoja koji je nastupio na Arab Fashion Weeku 2018. godine, u Dubaiju.

"Nova kolekcija pokazuje moj doživljaj trenutne mode koja nikada nije bila smislenija i odgovornija. Tematika održivosti u modi tek sada dobiva zasluženi tretman u javnosti, sve se više priča o tome, pogotovo nakon pandemije. Kada smo pionirski 2016. godine propagirali održivost mnogi su nas gledali s podsmijehom, dok danas čak i moji kolege ponavljaju moje stare rečenice i pojašnjenja održivosti kao takve. Ako sam barem malo zaslužna za to u našoj zemlji moje srce je puno", izjavila je dizajnerica Kristina Burja koja ovaj put neće ponavljati svoje motive i važnost UN-ove Agende 2030, već će kroz kvalitetu dizajna i izrade kolekcije prezentirati sve ono što moda mora glasno govoriti.

image
Krie Design
STEFAN VARIČAK
image
Krie Design
STEFAN VARIČAK

Krie Design u ovoj kolekciji nudi kapute, upečatljive komade od eko kože koji se lako kombiniraju na razne načine, kao i haljine zanimljivih krojeva i tekstura koji čine savršenu cjelinu. Ovo su bezvremenski modeli sa 'statement' detaljima koji će biti aktualni godinama, a po čemu je dizajn Kristine Burje prepoznatljiv u svijetu.

Linker
22. svibanj 2022 20:19