KAD NE PJEVA, PLETE!

Glazbenica u modnom svijetu: Ivana Kovač u suradnji s domaćim modnim dizajnerom!

Kad u ruci ne drži mikrofon, splitska pjevačica Ivana Kovač vješto manevrira pletaćim iglama, ukrašavajući kreacije dizajnera Zorana Aragovića.

U aktualnoj kolekciji hrvatskog dizajnera Zorana Aragovića (40), vlasnika marke BiteMyStyle, pažnju privlače kreacije s pletenim prišivcima raznih boja. Riječ je o uradcima pjevačice Ivane Kovač (44) s kojom dizajner surađuje već nekoliko godina kreirajući joj unikatne komade za snimanje spotova i nastupe na festivalima. Kad je vidio kreacije koje je kći Mate Miše Kovača, legende hrvatske glazbene scene, isplela za svoju troipolgodišnju kćerkicu Elenu, predložio joj je da osmisle zajedno nešto za njegov brend.

Tako su nastale aplikacije u obliku slova imena brenda koje dizajner prišiva na kapute, jakne i tunike te trake u formi pletenica za rukave i ovratnike kaputa.

Čitajte i: Ivana Kovač: 'Dobila sam šest kilograma, frižider mi je bio prijatelj i u ponoć'

Pritom ga oduševljava Ivanina brzina izrade: dan nakon što dogovore detalje kreacija je već kod njega u ateljeu.

"Zoran mi iznese svoju ideju, odabere vunu i dizajn i ja to odmah napravim. Prihvaća i moje prijedloge pa iskoristi i ono što napravim po vlastitoj zamisli", kaže Ivana. Pletenje joj je dugogodišnji hobi koji je opušta, a pritom joj daje mogućnost napraviti unikatne komade odjeće i modnih detalja.

image

Ivana Kovač plete aplikacije koje se šiju na kapute, jakne, tunike te trake.

GLORIA

Najviše komada isplela je za vrijeme lockdowna prošle godine, kada je Elenu razveselila atraktivnim kapama i puloverima. No, tu njena kreativnost ne prestaje.

"Izrađivala sam i keramiku, a slikam i u photoshopu. Sve se može i stigne kad se želi", ističe pjevačica, koja je ovog ljeta na glazbenom festivalu CMC u Vodicama i na splitskom Festivalu zabavne glazbe predstavila nekoliko singlova u duetu sa slovenskim pjevačem Lukom Basijem, a trenutačno je angažirana oko izdavanja novog singla, koje je usporio četvrti val pandemije covida-19. Stoga se ne planira profesionalno baviti kreiranjem odjeće ni pletenjem, niti razmišlja o suradnji s drugim dizajnerima.

"U fokusu mi je pjevanje. Sa Zoranom surađujem jer smo prijatelji. No, divan je osjećaj i veseli me kada si dio nekog kreativnog procesa. Pogotovo kada vidiš Zoranov finalni produkt i način na koji je uklopio moje aplikacije", dodaje Ivana, s kojom bi dizajner volio u budućnosti proširiti suradnju na izradu limitirane kolekcije pletenih kapa i šalova kao atraktivnu nadopunu njegovim živopisnim i maštovitim kolekcijama.

Linker
18. travanj 2024 10:54