Regis Colin Berthelier for NOWFA
Veliki uspjeh

Domaći brend Krie Design oduševio je Dubai i postao dio jedinstvenog svjetskog projekta

Hrvatska dizajnerica Kristina Burja, koja stoji iza brenda Krie Design, već je drugu godinu zaredom osvojila modnu publiku u Dubaiju svojim svježim i originalnim idejama, a njezin trud osigurao joj je sudjelovanje na jedinstvenom svjetskom projektu.

Nakon što je prošle jeseni dobila poziv za nastup u Dubaiju, dizajnerica Kristina Burja ponovno je svojim kreacijama oduševila arapsku, ali i svjetsku modnu scenu na 8. Arab Fashion Week-u. Iako već tri godine predstavlja svoje kolekcije na svjetskim modnim pistama u Abu Dhabiju, Los Angelesu, Las Vegasu, Rimu i Milanu, kreativki iza brend Krie Design svaki je nastup jednako drag.

Osim što je Kristina dio internacionalnog projekta Green Fashion Week, pružila joj se i mogućnost sudjelovanja na jedinstvenom svjetskom projektu - 1422 - Ready Couture Concept Store koji će spojiti različite kulture povezane originalnošću dizajna i kvalitetom proizvoda. Tako će kao jedina predstavnica Hrvatske sa svojim originalnim i svježim idejama pridružiti dizajnerima iz Engleske, Turske, Austrije, Libanona, Palestine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Krie Design Resort 2020 Collection Arab Fashion Week in Dubai
Regis Colin Berthelier for NOWFA

"Projekt je vrijedan 160 milijuna kuna i organizatori imaju razrađen poslovni koncept koji je okrenut budućnosti u plasiranju i prezentiranju dizajna na jedinstven način i kao takav je zaštićen u vidu trade marka. Volim izazove i pomicanje granica. Već sam nekoliko puta dokazala da kvalitetan, originalan dizajn, koji ima pozadinsku priču u vidu održivog razvoja te korištenja motiva iz hrvatske kulturne baštine, govori sve jezike pa ga prihvaćaju žene na svim kontinentima. Kolekcija je puna boja i ugodnih materijala, ali prije svega ima statement detalje koji su prepoznatljivi za Krie Design", ispričala je Kristina Burja.

Kolekciju koja odiše ženstvenim krojevima, živim bojama, ali i bezvremenskom crnom i bijelom, predstavit će i domaćoj publici na novoj zagrebačkoj lokaciji.

Linker
16. travanj 2024 15:29