Pjevačica Antonija Šola nosi kreacije brenda Anovi.
 ANOVI
Dizajn bez prepreka

Domaće dame obožavaju komade splitske kreatorice! Uskoro priprema novu ljetnu kolekciju

Unatoč pandemiji, dizajnerica Ivona Glavaš uspješno razvija svoj modni brend: osim odjeće, kreira i prvu liniju kupaćih kostima, a hit materijal za ljeto joj je - lateks.

Splitska kreatorica Ivona Glavaš (29) jedna je od rijetkih kojoj pandemija nije pokvarila poslovne planove. Prošle jeseni, u jeku drugog vala koronavirusa, organizirala je mini reviju kaputa, a ovih dana završava novu ljetnu kolekciju.

Uz haljine, topove, odijela i suknje, vlasnica brenda Anovi, čije kreacije nose pjevačice Domenica Žuvela i Mia Dimšić, prvi se put okušala i u kreiranju kupaćih kostima.

image
Ivona Glavaš
TOM DUBRAVEC/CROPIX

- Za sada ih planiram raditi u dva osnovna modela, jednodijelnom i dvodijelnom, i u nekoliko boja: sivoj, crnoj, bež i bijeloj. Svi će imati dodatke poput volana, a gornji dijelovi će se moći nositi i kao topići. Osnovni materijal je lateks - govori dizajnerica čiji su zaštitni znakovi na ljetnim kreacijama voluminozni rukavi.

Čitajte i: Darkona: Svijetla budućnost mračne elegancije u novom domaćem brendu koji njeguje etičnost u modi

Ivoni Glavaš ovo je slavljenička kolekcija. Brend je osnovala prije šest godina, no zbog situacije s koronom lani nije uspjela obilježiti prvu petoljetku za koju je planirala veliku samostalnu reviju. Već neko vrijeme njen atelijer u centru Splita poznat je i po kreacijama za djevojčice, posebno po svečanim haljinicama te trenirkama za bebe.

image
Zaštitni znak Ivoninin novih kreacija su voluminozni rukavi.
ANOVI

- S dječjom modom sam krenula igrom slučaja. Jedna me moja prijateljica zamolila da njezinoj kćerkici sašijem haljinicu za krštenje - kaže Ivona Glavaš, koja odijeva i mnoge poznate mame, poput bivše političarke Ivane Ninčević Lesandrić i Ane Čagalj, supruge pjevača Joška Čagalja Jole.

Linker
04. srpanj 2022 21:14