shop.doverstreetmarket.com/
INTERESANTNA SURADNJA

Dodir prošlosti i budućnosti u sunčanim naočalama

Nova kolekcija sunčanih naočala na kojoj je s talijanskim brendom SUPER by RETROSUPERFUTURE surađivao ruski umjetnik i dizajner Gosha Rubchinskiy istovremeno je retro i futuristična.

Nadahnuta je vizualnim jezikom kulture mladih iz devedesetih godina prošloga stoljeća i sovjetskim dizajnom dvadesetih i tridesetih i sjajno spaja estetiku oba brenda. Debeli okviri i stakla u raznim bojama neke će podsjetiti i na prevelike naočale koje je devedesetih popularizirala underground techno scena.

shop.doverstreetmarket.com

Inače, Gosha Rubchinskiy je mladi i svestrani, samouki umjetnik na čiji je rad najviše utjecala ruska supkultura mladih i skate scena. Nakon što je godinama radio kao stilist, 2008. je pokrenuo vlastitu modnu liniju.

shop.doverstreetmarket.com

Odjeća s njegovim natpisima na ćirilici bila je ogroman hit širom svijeta i strahovito se brzo prodavala iako je malo ljudi izvan ruskog govornog područja moglo shvatiti značenje natpisa, ali to je vjerojatno i bila ideja – ti natpisi bi prosječnom zapadnjaku vjerojatno bili posve nezanimljivi da su bili otisniti na standardnom latiničnom pismu.

shop.doverstreetmarket.com/

Talijanski brend naočala RETROSUPERFUTURE postoji od 2007., a suradnja s Rubchinskyim je došla potpuno prirodno jer su i oni, baš poput njega, usmjereni na mlade. Njihove modele rado nose brojni celebrityji, od Rihanne, Kanye Westa i Ciare sve do Justina Biebera.

Linker
12. travanj 2024 05:16