Profimedia, TEMP Sipa Press
ISPRIČALI SE

Britanska kuća Burberry u problemima: 'Omča nije šala, ovo nije moda'

Burberry je još jedna luksuzna modna kuća koja je kritizirana zbog svoje nepromišljenosti: nakon afere s Dolce&Gabbanom i Guccijem, koji su optuženi za rasizam, i britanska modna kuća našla se u problemima.

- Samoubojstvo nije moda. Ne razumijem kako ste mogli komad s omčom koja visi oko vrata pustiti na modnu pistu. Željela sam razgovarati s nekim o tome, ali rečeno mi je da pošaljem pismo - napisala je na Instagramu Liz Kennedy, jedna od manekenki koje su nosile reviju i dodala kako mnoge asocira i na "užasnu povijest linčovanja". Ona tvrdi kako se ekipa iz modne kuće Burberry prije showa zabavljala oko tog dizajna, a nakon što je pokušala skrenuti pozornost da to nije u redu, odgovoreno joj je da je to moda.

Izvršni direktor britanske kuće ispričao se Kennedy nakon što je vidio upitan odjevni predmet, ali bilo je prekasno jer je već reagirala i britanska Zaklada za mentalno zdravlje.

- Razočaravajuće je vidjeti nešto ovakvo danas s obzirom na to koliko se trudimo čim više govoriti o mentalno zdravlju. Drago mi je što se modna kuća ispričala i povukla odjevni predmet, ali očigledno moraju preispitati svoje kreativne procese. Utjecajni brendovi poput Burberry neupitno imaju važnu ulogu i moraju biti uzori - izjavio je Antonis Kousoulis iz zaklade.

A Model wearing an outfit from the women s ready to wear collections, winter 2019 2020, original creation, during the Fashion Week in London, from the house of Burberry//Z-PIXEL-FORMULA_A_073/1902172233/Credit:Pixelformula/SIPA/1902172302, Image: 414392219, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Komad oko kojeg je nastala galama je hoodie majica s debljim špagama svezanim u čvor koje doista izgledaju poput omče. Radi se o predmetu koji je predstavljen na modnoj reviji održanoj u Londonu u nedjelju, a ispričao se i kreativni direktor Riccardo Tisci.

- Dizajn je bio inspiriran mornarskim stilom, ali razumijem da je bio neosjteljiv. Nije mi bila namjera nikoga uzrujati i maknuli smo ga iz kolekcije. Pobirnut ću se da se ovo ne ponovi -

Linker
16. travanj 2024 22:48