Coco‘s Retro Closet

Billie Eilish na naslovnici Voguea u halterima iz Čakovca! Mala krojačka manufaktura osvaja svijet

Iza brenda stoji Gordana Lakić koja samu sebe naziva šveljom s iskustvom duljim od dvadeset godina, a proizvodnjom i dizajniranjem donjeg rublja bavi se više od pet godina

Da je za svjetski uspjeh prije svega potrebna kvaliteta i domišljatost, dokaz je mala krojačka manufaktura Coco's Retro Closet iz Čakovca, koja proizvodi donje rublje, gaćice, grudnjake, a prije svega steznike i haltere. Sve se izrađuje ručno, od najfinijih materijala i po mjeri, a većina kupaca je iz inozemstva. Jedna od njih je i slavna američka pjevačica Billie Eilish koja na novoj naslovnici britanskog Voguea nosi čarape Dior, korzet Vivianne Westwood i haltere izrađene u čakovečkoj radionici.

Ta je naslovnica izazvala brojne kontroverze jer se mlada pjevačica, koja inače nosi preveliku odjeću, ne mari pretjerano za izgled i kosu boji u ljubičasto, pojavljuje u nevjerojatno seksi izdanju, netipičnom za njezin buntovnički izričaj.

Kako bilo, dobra je to reklama za sve sudionike tog projekta, a naročito za Coco's Retro Closet. Iza brenda stoji Gordana Lakić koja samu sebe naziva šveljom s iskustvom duljim od dvadeset godina, a proizvodnjom i dizajniranjem donjeg rublja bavi se više od pet godina. Inspiracija su joj su joj pedesete i šezdesete godine prošlog stoljeća kada su halteri i steznici bili obavezan dio ženske odjeće. Svoje proizvode prodaje preko internetske platforme Eatsy, a nema sumnje da će joj naslovnica Voguea sa slavnom pjevačicom donijeti još više vjernih mušterija.

Čitajte i: Podigla prašinu! Billie Eilish kao platinasta plavuša u pin-up modnom editorijalu za britanski Vogue

- Iako volim dobro poznate marke donjeg rublja, sjajno je pronaći manje neovisne dizajnere. Posebno mi se sviđaju oni dizajneri koji znaju temelj zanata i razumiju što čini dobar komad donjeg rublja. Nedavno sam kupila nekoliko haltera malog branda Coco's Retro Closet i dizajnerica Goga jako dobro zna što radi - pohvalila ju je davno prije naslovnice u Vogueu jedna blogerica, ljubiteljica starinskog veša.

Linker
19. travanj 2024 11:00