spora moda

Ana Maria Ricov donosi kolekciju za proljeće: Resice i vibratne nijanse začinit će svaki look

Lepršavo, razigrano, fluidno i jedinstveno samo su neki od epiteta koji istog trenutka okupiraju misli pri pogledu na kolekciju kojom je, poklonivši joj boje, vedrinu i optimizam, modna dizajnerica Ana Maria Ricov začinila aktualnu toplu sezonu.

Napuštajući uobičajeni misaoni proces koji traga za inspiracijom prije kreiranja, Ana Maria Ricov je stvaranje modne priče ovoga puta prepustila u nepogrešive ruke instinkta, prepuštajući se istraživanju vlastite kreativnosti i promatrajući kako će naposljetku izgledati produkt jednostavnog, rasterećenog uživanja u procesu stvaranja.

Uvijek autentična, dosljedna i vjerna vlastitoj viziji, kolekciju je izgradila spajajući prepoznatljive motive iz dosadašnjih kolekcija zaokružujući ih u novu, posebnu cjelinu. Poznati elementi kao što su isprepletene trakice na mesh tkanini, paspulirani rubovi u kontrastnim bojama te fluidni i atipični (dekonstruirani) volani, osvanuli su tako u jednoj posve novoj formi.

image

AMR nova kolekcija

DORIS FATUR
image

AMR nova kolekcija

DORIS FATUR

Dojam ljetne razigranosti posebno su istaknule lepršave resice i konopi u raznim jarkim bojama, te pregršt vibrantnih nijansi uz dominantnu bijelu koja već tradicionalno slovi kao neizostavni ljetni klasik.

Premda kolekcija odiše posebnom dozom ženstvenosti, modnu viziju tople sezone i ovoga je puta dizajnerica izgradila slijedeći dosadašnji modni rukopis zasnovan na odmaku od klasičnih krojeva. No, "atipičnom" pristupu ženstvenosti unatoč, svaki komad iz kolekcije nosiv je i lako prilagodljiv kako dnevnim i večernjim prigodama, tako i različitim odjevnim stilovima.

image

AMR nova kolekcija

DORIS FATUR
image

AMR nova kolekcija

DORIS FATUR

U poznatoj AMR maniri koja podržava sve postulate spore mode, niti kolekcija za aktualnu sezonu nije kreirana kako bi pogodovala slijeđenju trendova, već kako bi ponudila bezvremenske komade koji se estetski i kvalitetom izrade opiru testu vremena. Intervencije s trakama nastale ručnim ispreplitanjem i našivanjem odlikuje jedinstvenost.

image

AMR nova kolekcija

DORIS FATUR
image

AMR nova kolekcija

DORIS FATUR

S obzirom na to da je nemoguće ponoviti prethodni proces tako da produkt izgleda identično, svaki komad iz kolekcije je neponovljiv i poseban. Kolekcijom dominira viskozni žoržet i mikrofibra, te mesh tkanine s isprepletenim konopcima.

Fotografije nove AMR kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2022. svojim je objektivom zabilježila talentirana fotografkinja Doris Fatur, make-up i kosu potpisuje Bojan Jončić, a u ulozi modela našla se Katarina Skelin.

image

AMR nova kolekcija

DORIS FATUR
image

AMR nova kolekcija

DORIS FATUR
Linker
18. travanj 2024 00:58