Instagram/@tesshell
drže svoju vrijednost

5 luksuznih koje vrijedi imati: Ove dizajnerske torbice su najisplativija investicija

Sinonim za luksuznu torbu već godinama je Hermes torba čija vrijednost ne pada s godinama, bez obzira na promjenu aktualnih trendova. Iako je ova torba postala kultna, po posljednjem provedenom istraživanju, na tržištu se nalazi još nekoliko modela dizajnerskih torba koje zadržavaju svoju pravu vrijednost i postaju isplativa investicija.

Torba s dizajnerskim potpisom je poveća investicija, no ako mudro odaberete, može biti isplativa i nosiva godinama. Neki modeli, poput slavne Hermes torbe nikada ne izlaze iz mode, a uz nju, modeli dizajnerskih modnih dodataka čija je cijena jeftinija jednako su dobra investicija i mogu se prodati po gotovo istoj cijeni po kojoj su kupljene.

Platforma The RealReal izbacila je svoj godišnji Luxury Resale popis. Prikupljajući podatke s web shopova i prateći najprodavanije komade na tržištu, pokazuju koji se proizvodi ističu od ostalih i opravdavaju svoju cijenu i vrijednost. Istaknuto je pet modela torbica koji u ovom trenutku jako dobro zadržavaju svoju vrijednost na svakom tržištu, u postotku gotovo kao i Hermes torba.

Primjera radi, Jacquemus Le Chiquito torbica trenutno na tržištu preprodaje ima 89 posto svoje vrijednosti, dok Hermes torba ima 93 posto, što nije velika razlika. Evo koji su još modeli isplative investicije kada su modni dodaci u pitanju.

Louis Vuitton Dauphine

Klasična Louis Vuitton torbica smeđe boje s istaknutim logom bila je popularni dodatak na tjednima mode još u veljači, a popularnost joj nije opala i drži vrijednost od 62 posto. Po provedenom istraživanju, ako je kupite po trenutnoj cijeni od 2870 dolara, prodati je možete po cijeni od oko 1790 dolara.

Louis Vuitton, ,870 (Louis Vuitton)

Prada Sidonie

Još jedan model torbice koji sve više viđamo na ulicama svjetskih metropola, a drži vrijednost od 66 posto na tržištu preprodaje.

Prada, ,100 (Farfetch)

Fendi Mon Tresor

Bucket model kuće Fendi obilježen njihovim logom zaslužio je svoju popularnost dijelom i zbog trenda logomanije i trenutno je jedna od torbica koju se isplati imati.

Fendi, ,890 (Farfetch)

Chloé C

Chloe je jedna od omiljenijih luksuznih modnih brendova svake 'it' djevojke, a ovaj model je bezvremenski klasik koji će se uklopiti u svaku modnu kombinaciju. Posebno je popularna na Tjednu mode u Kopenhagenu koji se održao, a vjerujemo da će dominirati cijelom jesenskom sezonom.

Chloe, ,450 (Net-a-Porter)

Jacquemus Le Chiquito

Francuski dizajner je sa svojim mini dizajnom donio pravu malu revoluciju na modnu scenu i osvojio svaku zaljubljenicu u modu kojoj se ova torbica sada nalazi na listi želja. Ovu torbicu lako možete prodati po gotovo za istu svotu koju ste dali za nju i trenutno je jedna od onih koja najviše drži svoju vrijednost.

Jacquemus, €516 (Moda Operandi)

Linker
02. travanj 2024 22:49