Haljina godine

Kreacija koju je Meghan nosila na intervjuu s Oprah, najvažniji je predmet modne izložbe

Armanijevoj opravi od crne svile nepravilnog ruba s printom bijelih cvjetova lotosa na desnom ramenu, divilo se 60 milijuna gledatelja intervjua kraljice talk showa s Meghan i princem Harryjem.

Svilena crno-bijela Armanijeva haljina koju je Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa nosila tijekom prošlogodišnjeg intervjua s Oprah Winfrey, moći će se pogledati na izložbi A History of Fashion in 100 Objects u Modnom muzeju u Bathu, kao posljednji predmet u zbirci. O tome koliko je važna svjedoči naziv "Haljina godine" koji su joj dali kustosi izložbe, Ibrahim Kamara i Gareth Wrighton, modni te urednik fotografije britanskog dvomjesečnika Dazed i kao najznačajniji suvremeni predmet zbirke, ostavili su je za kraj, piše Tatler.

Laskava titula vjerojatno je razlog zbog kojeg je vojvotkinja pristala posuditi im haljinu u kojoj je 21. ožujka 2021. sa suprugom, princem Harryjem, dala intervju Oprah Winfrey o razlozima zbog kojih su napustili kraljevske dužnosti i Veliku Britaniju.

Riječ je o kreaciji asimentričnih rubova s printom bijelih cvjetova lotosa na desnom ramenu, koji su, pretpostavlja se, simbolična referenca na "ponovno rođenje i početak novog života izvan dvora".

Čitajte i: Ekskluzivno objavili kod Oprah: Meghan Markle i Harry na ljeto očekuju - djevojčicu

Izložba prikazuje 1500 odjevnih predmete i modne dodatke od početka 16. stoljeća do danas, definirali povijesna razdoblja i mnogo kasnije našli se na naslovnicama. Budući da je Meghaninu haljinu s decentnim Guccijevim remenom vidjelo 60 milijuna gledatelja njenog ekskluzivnog razgovora s kraljicom talk showa, jasno je zašto je "the best of" izložbe otvorene od početka ožujka do kraja ove godine.

Linker
18. travanj 2024 21:52