Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Zagrebačka glazbenica otkriva: 'Odjeća mora ispunjavati samo tri uvjeta'

Zagrebačka kantautorica voli se dotjerivati kao i svaka mlada žena, no priznaje da će prije potrošiti novac na glazbenu opremu nego na odjeću.

Sara Renar (32) priznaje da je praznovjerna - pa zbog toga ne želi govoriti o albumu koji je sad u pripremi - ali rado priča o tome kako je došla na ideju da svoje glazbene nastupe prodaje preko AirBnB-a - internetske platforme za rezervaciju turističkog smještaja. Nisu to masovni koncerti, nego intimne svirke za najviše desetero ljudi kojima na taj način omogućuje posebno glazbeno iskustvo - a ulaznice se kupuju preko aplikacije AirBnB Experiences.

Sara renar
Vladimira Spindler

Zagrebačka kantautorica dosad je imala šest takvih nastupa, a ovog je vikenda nastupila na 17. katu nebodera na zagrebačkom Vrbiku - uz zalazak sunca i pogled na grad. Arhitektica po struci, koja je prije četiri godine dala otkaz u birou u kojem je bila zaposlena i posvetila se isključivo glazbi, ima poseban odnos prema vizualnom. Ona nije tipično “lice s pozornice” - vrlo je opuštena, za nju odjeća mora ispunjavati tri uvjeta: da joj estetski odgovara te da je udobna i funkcionalna.

ROCK I ROMANTIKA

Moj je modni stil nekad rokerski, na dane romantičan, a zna biti i - “žena na rubu živčanog sloma”. Mogu danima nositi slične kombinacije, a onda nenadano iskočim iz rutine i spojim nespojivo. Moj najdraži odjevni komad je maslinastozeleni baloner, koji sam preklani kupila u Zari - pokazao se kao sjajan za ranu jesen, ali i hladnije dane. Nekako je teatralan pa u njemu nastupam na pozornicama na otvorenom.

EMOTIVNA VEZA

Dugo sam bila emotivno vezana za jedne Ray Ban sunčane naočale, koje sam dobila od mame za rođendan. Ostavljala sam ih po pozornicama raznih festivala, u hotelskim sobama i automobilima, no svaki put bi ih netko našao - i vratio mi ih. Naposljetku sam sjela na njih i nepovratno ih uništila. Imam i jedne Zarine gležnjače iz 2014., prošle su pola Europe sa mnom, skoro su se raspale, ali nemam ih srca baciti.

LEŽERNA I U HALJINI

Volim se dotjerivati, trenutačno su mi favorit slip haljine s bretelicama, koje podsjećaju na devedesete, ali nakon duge turneje neopisiv je gušt navući staru trenirku. Naravno, imam i dosta klasičnih komada - male crne haljine, bijele košulje te bezbroj bijelih majica kratkih rukava. A što se obuće tiče, uglavnom me možete vidjeti u tenisicama - rekreiram se u Nike modelu za trčanje, a gradom hodam u bijelim “old school” Adidas tenkama koje perem u stroju za rublje.

sara renar
Vladimira Spindler

KUPOVANJE KLIKOM

Važnije mi je kupiti ulaznicu za koncert ili neki dio muzičke opreme nego bilo koji odjevni komad. Moj su izbor uglavnom cjenovno prihvatljivi brendovi Pull & Bear, Mango, Bershka i Zara, a tu i tamo se počastim nečim skupljim. Od domaćih kreatora najviše cijenim rad Loredane Bahorić i njezin Charlie Design, te Chics on Chic i Dioralop. Zadnjih godina gotovo isključivo kupujem online, a jednom sam preko neke američke stranice “upecala” levisice za samo pet dolara. Privlače me i second hand dućani, osobito na putovanjima - svašta se tamo nađe.

PORTUGAL KAO NADAHNUĆE

Najbolje se opuštam u miru i tišini, a da to postignem, moram isključiti mobitel. Nedavno sam bila u Sienni, gdje su me oduševili trg i katedrala. Voljela bih posjetiti Portugal, a za to me inspirirao roman Darka Šeparovića “Krvotok” s uistinu impresivnim opisima Lisabona. No na kraju knjige nisam sigurna je li ga autor uopće posjetio. Mislim da ima nešto posebno u tom susretu oceana i Sredozemlja

Linker
15. travanj 2024 19:47