stilska iskaznica

Vraća se Carrie Bradshaw! Žena koja joj je udahnula život puno manje se zamara modom

Dok čekamo nastavak serijala ‘Seks i grad’ u kojem ćemo otkriti kako se njegove junakinje nose sa životnim izazovima u svojim 50-ima, pozabavimo se privatnim stilskim izričajem glavne glumice.

I ako je tijekom 44 godine duge karijere u show businessu glumila na Broadwayu i snimila petnaestak filmova, 56-godišnja Sarah Jessica Parker svoj zvjezdani status zacementirala je ulogom kolumnistice Carrie Bradshaw u “Seksu i gradu”, megapopularnom serijalu s kraja devedesetih, koji ovih dana dobiva svoj nastavak pod imenom “And Just Like That”.

I dok smo u šest sezona serijala i dva filma pratili dogodovštine slavne četvorke u njihovim tridesetima i ranim četrdesetima, bit će zanimljivo vidjeti kako se Carrie i ekipa nose sa životom na pragu svojih šezdesetih. Gorućih tema za predviđenih deset polusatnih epizoda koje bi se trebale početi emitirati krajem ljeta zasigurno neće manjkati - od seksa u menopauzi do nošenja sa starenjem i djecom u adolescentskoj dobi.

image
Dramatične modne komade Sarah Jessica nosi isključivo na crvenom tepihu.
JANET MAYER/STARTRAKSPHOTO.COM

Čitajte i: Leti vrijeme: Sjetna mama Sarah Jessica Parker proslavila punoljetnost svoga sina

Na opću žalost fanova, Kim Cattrall neće se pojaviti u novim nastavcima, a da je to definitivno, osvijestili smo gledajući fotografije sa seta na kojima umjesto slavne četvorke korača - trojka. No, jedna se stvar nije promijenila - moda je i dalje vrlo važan dio serijala. Kostimografkinja Patricia Field ovaj put nije dio tima - ne zato što nije željela, već zato što zbog obveza vezanih uz serijal “Emily u Parizu” ne bi stigla odraditi još jedan zahtjevan projekt pa je posao preuzela njezina kolegica Molly Rogers koja je, osim na originalnom SATC-u, radila na serijalu “Ugly Betty” i filmu “Vrag nosi Pradu”.

image
Bit će zanimljivo vidjeti kako se Carrie i ekipa nose sa životom na pragu svojih šezdesetih.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kakve odjevne kombinacije možemo očekivati? Kad je Carrie u pitanju, poslovično eklektične, u skladu s njezinim emotivnim stanjima. Za razliku od lika koji glumi, Sarah Jessica ne mari toliko za modu. Kad ju je CFDA (Council of Fashion Designers of America) proglasio ikonom stila, skromno je priznala kako je polaskana jer nije rođena s talentom za modno kombiniranje.

image
Kad je Carrie u pitanju očekujemo poslovično eklektične modne kombinacije.
JOEY ANDREW/INSTAR IMAGES/PR

“Moj se stil razvio s godinama, ali ne sramim se niti jedne modne faze, ma koliko mi možda smiješno s odmakom od nekoliko godina izgledala”, konstatirala je glumica koja je prošla razne stilske faze - od nošenja power dressing sakoa s pojastučenim ramenima do slip dress faze iz ranih devedesetih.

Čitajte i: Nikad više onako bezbrižno: Sarah Jessica Parker otkrila oko čega će se vrtjeti radnja nastavka ‘Seksa i grada‘

Danas su njezin zaštitni znak potfrknute uske traperice do iznad gležnja u kombinaciji sa širokim udobnim košuljama i kardiganima u sivkastim nijansama, koje ljeti ponekad zamijeni šarenim maksi haljinama.

image
Za razliku od lika koji glumi, Sarah Jessica ne mari toliko za modu.
JOSE PEREZ/INSTARIMAGES.COM/IN

Dramatične modne komade Sarah Jessica nosi isključivo na crvenom tepihu, po vlastitom priznanju veliki je fan svega što sjaji te obožava šljokičaste cipele i blejzere, a u jednom je intervjuu otkrila kako joj je od svih kombinacija koje je nosila u “Seksu i gradu” najdraži outfit onaj iz zadnje epizode serijala, koji se sastojao od svjetlucavog zlatnog blejzera, suknje od svijetlozelenog tila i bež sandala na visoku petu.

image
Danas su njezin zaštitni znak potfrknute uske traperice do iznad gležnja u kombinaciji sa širokim udobnim košuljama.
CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEW

Od odjeće su joj puno veća strast cipele pa je 2014. pokrenula vlastiti modni brend obuće SJP, a danas se igrom sudbine njegov glavni dućan nalazi u istom prostoru u kojem je tijekom snimanja “Seksa i grada” bio dućan s cipelama Manola Blahnika (koji se više puta pojavio u serijalu).

Linker
23. travanj 2024 10:16