Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Vid Juračić, arhitekt s YouTubea: 'Najbolji modni dodatak su mi mamine sunčane naočale iz 90-ih'

Ako me po ičemu prepoznaju, onda je to traper jakna koju nosim barem šest mjeseci godišnje. Kupio sam je prije nekoliko godina u njujorškom H&M-u - kaže Zagrepčanin Vid Juračić (27), arhitekt koji ne radi u birou, nego na - YouTubeu.

Videoproducent, koji na tom internetskom kanalu ima više od 20 tisuća pretplatnika, najpoznatiji je po serijalu "Kvart priča" (o zagrebačkim kvartovima), a uskoro s interneta prelazi u kinodvorane. U listopadu se, naime, počinje prikazivati film "Ideš? Idem!" - o influencerima koji svojim videima na YouTubeu okupljaju milijune pratitelja - a Vid tumači jednu od glavnih uloga. Odnedavno je "glavni" i za mikrofonom, jer je snimio i objavio pjesmu "Ta vibra", u kojoj pjeva i repa. Za svoj prvi "estradni" uradak osmislio je novi imidž - obrijao bradu i ostavio samo brkove. No brada mu je brzo ponovno izrasla.

KRATKE HLAČE I MAJICE ŽIVIH BOJA

Ne mogu reći da previše promišljam svakodnevne odjevne kombinacije, ljeti sam uglavnom u kratkim hlačama. Obavezno moraju imati "sigurne" džepove, s patentnim zatvaračem, jer u njima nosim novčanik i mobitel. Volim vedre boje pa su moje majice žute, limeta zelene i ružičaste, a odjeću uglavnom kupujem u Adidasu jer se njihova linija Originals savršeno uklapa u moj ležerni "street look".

vid juracic
Vladimira Spindler

CVJETNI UZORCI NA KOŠULJAMA

Ne volim odlaske u shopping pa kupujem kad baš moram. Iznimka su putovanja - tada mi je kupnja odjeće zabavna, doživljavam to kao dio avanture. Prošloga sam proljeća bio u Tajlandu i vratio se s hrpom havajskih košulja s uzorcima. Nosim ih cijelo ljeto, a najviše volim crnu s crveno-plavim cvjetovima, u njoj se uvijek odlično osjećam.

OBITELJSKO NASLIJEĐE

Odjeća koju sam "preuzeo" od bliskih osoba za mene ima posebnu vrijednost: imam mnogo tatinih košulja, obožavam jedne bratove stare levisice, koje nosim zimi, a najbolji modni dodatak su mi mamine sunčane naočale iz 90-ih. Male, s metalnim okvirima, podsjećaju na one iz filma "Matrix" - toliko su mi drage da sam ih nosio cijelo ljeto.

NEZAOBILAZNE TENISICE

Tenisice su mi idealne za hodanje gradom, a i dobro se uklapaju u moj odjevni stil. Adidas Nite Jogger, sivi model s narančastim detaljima, nosim dok ne padne snijeg. Tada "uskačem" u smeđe Timberland cipele s crvenim vezicama i čekam da prođe zima.

vid juracic
Vladimira Spindler

NAJDRAŽI MODNI DODACI

Često nosim kape jer dosta vremena provodim vani na snimanjima, a najluđi modni dodatak mi je šešir Stetson, koji sam kupio dok sam živio u Americi. Bilo bi nepravedno da ne spomenem i svoj žuti ruksak Kanken, malen, jednostavan, otporan. Prošao je sa mnom puno putovanja, a nadam se da će još toliko.

Linker
18. travanj 2024 14:59