Getty Images
Gloria IN

Ukradi stil: Centimetri nisu važni

Zvijezde nove HBO-ove serije ‘Male laži’ dobro su upakirale svoje prednosti i mane: dok Reese nedostatak centimetara nadoknađuje okomitim rasporima i špičastim salonkama, Nicole svoju visinu ‘odijeva’ u midi i maksi haljine.

Jednu zovu džepna Venera, drugu holivudska gazela, a obje slove za glumačke modne ikone. Reese Witherspoon ne samo da opsesivno skuplja štikle - izborila se da dobije sva šezdeset i tri para cipela američkog dizajnera Jimmyja Chooa koje je nosila u nastavku filma "Plavuša s Harvarda" - nego se i sama upustila u dizajniranje. U svibnju 2015. pokrenula je brend Draper James, liniju odjeće i modnih dodataka te detalja za dom, inspiriranu američkim Jugom. Glumica je, naime, rođena u New Orleansu i njeguje ono što naziva južnjačkim stilom - ‘kombinaciju robusnog trapera, djevojačkih krojeva i uzoraka te jarkih boja’.

Getty Images
Reese Witherspoon

O južnjačkom stilu, doduše onom na drugoj strani zemaljske kugle, mnogo bi mogla reći i njena kolegica i prijateljica, Australka Nicole Kidman. Ona je prošla pravu preobrazbu iz jedre djevojke neukrotive riđe kose - koja se aktivno bavila sportom i baletom, a omiljeni su joj odjevni predmeti bili šorcevi i pamučne majice - do elegantne dame ravne plave kose, odjevene u skupocjene dizajnerske kreacije: Saint Laurent, Balenciaga, Chanel, Gucci, Armani... Dizajnirati poput Witherspoon nije pokušala, no stoga je bila zaštitno lice u nekoliko kampanja: 2013. za kolekciju cipela i modnih dodataka Reeseina omiljenog Jimmyja Chooa te u nekoliko navrata za Chanelov parfem No. 5.

Getty Images
Nicole Kidman

Dvije plavuše sada se mogu usporediti i na malom ekranu - u seriji "Male laži" koja se prikazuje na HBO-u Reese glumi brbljavu, simpatičnu Madeline, a Nicole otmjenu i suzdržanu Celeste.

Savjeti stilista: Za visoke

  • vodoravni rezovi: ravni dekolte koji otkriva ramena, krojevi rezani u struku, široko remenje
  • vodoravne pruge i krupni uzorci
  • visoke osobe mogu nositi midi i maksi dužinu haljine i suknje
  • cipele s remenčićima oko gležnja i ukrasima na ristu
  • torbe većih dimenzija

Haljina od čipke 1700 kn,Alduk; Prugasta vesta 139,90 kn,Zara; Garcia Jeans suknja od eko kože 469 kn,Kruna Mode; Torba od poliuretana 999 kn,Tosca Blu; Haljina sa srebrnim efektom149 kn,Mohito; Sandale s remenčićima 399 kn,Mass; Haljina sa šljokicama 1200 kn, Twins by Begović i Štimac

Savjeti stilista: Za niske

  • suknje i haljine čija dužina seže iznad koljena
  • niskoj figuri pristaju dijagonalni nabori i uzdužni prorezi
  • od uzoraka birajte okomite pruge i sitno cvijeće ili kvadrate
  • figuru vizualno izdužuju hlače skinny kroja
  • klasične salonke visokih potpetica i špičastog vrha

Haljina princes kroja 99 kn,Reserved; Salonke od umjetne kože 149 kn,Deichmann; Haljina s brokatnim uzorkom 1400 kn, Elfs; Haljina s prorezom 169,90 kn,H&M; Torbica sa štrasom 127,20 kn,Mass; Timeout skinny traperice 469,99 kn,Modiana; Košulja s prugama 169,90 kn,Mango; Grudnjak 255 kn,Skiny; Kožnate salonke 2583 kn,Paramount

Pripremila Ivana Pavić Fotografirala Vladimira Spindler

Linker
18. travanj 2024 01:47