Getty Images
MODNA INSPIRACIJA

Tužna sudbina ga neće zaustaviti: Miljenik holivudskih diva sjaj je u tami Bliskog istoka

Uslijed tragedije koja je pogodila glavni grad Libanona, dizajner Zuhair Murad ostao je bez nove kolekcije, kao i radnog prostora, no za njega, poručuje - nema predaje.

Razorna eksplozija u Bejrutu koja je prenerazila svijet uništila je i jedanaesterokatnicu s ateljeom, trgovinom i uredima poznatog libanonskog dizajnera Zuhaira Murada (49), koji svoje raskošne kreacije predstavlja na Tjednima mode u Parizu.

“Srećom, nitko nije stradao, ali šteta je nenadoknadiva”, rekao je dizajner čije riječi potkrepljuju fotografije zgrade s izbijenim prozorima i otpalom fasadom te potpuno devastiranom unutrašnjošću.

Uništen mu je prostor, ali i arhiva

Uništena je i kompletna arhiva, kao i kolekcija visoke mode te ready-to-wear modela za sljedeću sezonu koje su trebali predstaviti u rujnu - i to u godini pandemije koja je zbog pomanjkanja svečanih događaja i odgađanja vjenčanja već ozbiljno uzdrmala njegovo poslovanje.

PARIS, FRANCE - JULY 03: Models pose with Designer Zuhair Murad after the Zuhair Murad Haute Couture Fall/Winter 2019 2020 show as part of Paris Fashion Week on July 03, 2019 in Paris, France. (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Getty Images
Raskošne haljine iz kolekcije visoke mode, prije pandemije Covida-19 i bejrutske eksplozije.

Zuhair Murad, koji je rođen u gradiću Ras Baalbeku na sjeveroistoku Libanona, svoj je brend osnovao 1997., nakon studija mode u Parizu.

Sklonost dekoracijama svojstvenu svim stanovnicima Orijenta pokazao je glamuroznim večernjim haljinama bogato ukrašenim perlama, kristalima, štrasom i šljokicama koje su ručno izrađivane u njegovu ateljeu. Tako je, primjerice, za izradu vjenčanice koju je naručila holivudska glumica Sofia Vergara trebalo 1657 radnih sati.

SLAVNE DAME KOJE GA OBOŽAVAJU U NJEGOVIM KREACIJAMA

O preseljenje u europsku modnu metropolu ne razmišlaj

Njegove ekstravagantne haljine rado nose i glumice Kerry Washington, Catherine Zeta-Jones i Eva Longoria, pjevačice Beyoncé, Jennifer Lopez i Katty Perry, manekenke Rosie Huntington-Whitley i Miranda Kerr, dokazujući da, usprkos dominaciji sportske i minimalističke estetike, žene vole biti odjevene raskošno poput kraljica.

WEST HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 16:  Actress Dita Von Teese and designer Zuhair Murad (R) attend the Zuhair Murad cocktail party at Sunset Tower Hotel on November 16, 2016 in West Hollywood, California.  (Photo by Emma McIntyre/Getty Images for Zuhair Murad)
Emma McIntyre/Getty Images
Kako li ga samo gleda Dita Von Teese...

“Veseli me kad se žena u mojoj haljini osjeća senzualno i samouvjereno”, rekao je dizajner u jednom intervjuu. I premda ima atelje i poslovni prostor i u Parizu, o preseljenju ne razmišlja, već sa svojim dvadeseteročlanim bliskim timom planira obnovu.

ČITAJTE I:

Fantastičan uspjeh domaćeg dizajnera: Njegova kreacija osvanula u spotu poznate glazbenice

Najpoznatija haljina s crvenog tepiha do zgodne glumice došla je zapravo sasvim slučajno

Bio je 'čudo' modne industrije, ali nije uspio: Dizajner kojeg su obožavale Katie Holmes i Michelle Obama gasi svoj brend nakon dva desetljeća

Jean-Paul Gaultier nakon 50 godina oprostio se od brenda: Nezapamćenu reviju obilježila su iznenađenja na pisti

Nagrađivana dizajnerica iz Rijeke postigla svjetski uspjeh: 'Premalo je žena uključeno u poslovni svijet'

Linker
19. travanj 2024 04:44