Budi Svoya!

Tko se krije iza sjajnog domaćeg brenda: U modi je pronašla ono čemu mnoge žene teže

Potaknuta razgovorima s raznim ženama, Lea Horvat je odlučila realizirati svoju dugogodišnju ljubav i naučiti šivati odjeću kojom će svatko moći istaknuti autentičnost.

Na Krvavom Mostu krije se showroom s nekoliko domaćih brendova, među kojima se posebno ističe brend Svoya, koji je osnovala psihoterapeutkinja Lea Horvat. Ova zaljubljenica u modu u jednom je trenutku poslušala sve komplimente prijatelja koji su često isticali njezin nesvakidašnji stil i naučila šivati. Nešto kasnije, njezine su kreacije osvanule u showroomu u centru Zagreba, a osnovala je i blog na kojemu povezuje modu i psihoterapiju, sve kako bi potaknula svoje pratiteljice na ohrabrenje da stilom pokažu ono što jesu.

"Jedan od omiljenih komplimenata oduvijek mi je: ‘Baš si svoja!‘, zato što budi u meni osjećaj da je moje izražavanje kroz osobni stil uspješno odrađeno. Na taj način pričam svoju priču, kroz svakodnevne stilske odabire te tako pričam priču o sebi. Znate onaj osjećaj kad vidiš BAŠ taj komad na nekome i zamišljaš kako bi ga bilo nositi kroz svoju priču? E to je taj trenutak, ta kreativna energija stvaranja djela osobnosti kroz odjeću, i čini da to možeš nazvati nečim svojim", zapisala je Lea na svome blogu Svoya Official.

image

Ova zaljubljenica u modu u jednom je trenutku poslušala sve komplimente prijatelja koji su često isticali njezin nesvakidašnji stil i naučila šivati.

PRIVATNI ALBUM

Lea se primarno bavi psihoterapijom, a upravo su je razgovori s različitim osobama inspirirali na kreiranje odjeće koja će izraziti autentičnost. Naime, u jednom je trenutku primijetila kako se mnoge žene ne usude biti ono što jesu kako svojim isticanjem ne bi izazvale negativne komentare okoline, a njezin blog je namijenjen svima onima koji pokušavaju pronaći hrabrosti za osobni izričaj. Komunikacija sa ženama proširila se i na poslovanje pa je showroom postao mjesto za razgovore i zabavu koje povezuje različite osobnosti.

image

Lea je snovala i blog na kojemu povezuje modu i psihoterapiju.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Vrući trendovi s ulica talijanske modne prijestolnice: Vraćaju se traper u boji, resice i koža

"Još sam u počecima modnog stvaranja, ali doista se trudim izrađivati statement komade koji se mogu kombinirati na brojne načine, ali i koji će istaknuti osobu koja ih nosi. Nastojim maksimalno koristiti prirodne materijale, a to su najčešće pamuk, svila, i viskoza", kaže nam Lea.

image

Trudi se ohrabriti žene iz svoga okruženja da stvore vlastitu modnu priču.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Umjetnost u službi dizajna: Svestrana slikarica u nedostatku tanjura počela sama izrađivati kolekcije posuđa

Iako najčešće pronalazi inspiraciju na putovanjima i na stranim modnim blogovima, ističe kako su joj prilikom stvaranja polazna točka žene s kojima se svakodnevno susreće.

Njezine kreacije se najčešće temelje na povezivanju komplementarnih boja i uzoraka koji naoko djeluju nespojivima, ali Lea ih uspijeva pretočiti u pravu modnu poslasticu.

Među njezinim kreacijama posebno se ističu statement ogrtači i kimona zanimljivih uzoraka koji mogu odlično funkcionirati i kao baloneri ili haljine, a njezin moto glasi "modna igra nema granica pa ju najradije igram prema svojim pravilima". Iako smatra kako njezini eklektični komadi nisu za svakoga, ona se trudi ohrabriti žene iz svoga okruženja da stvore vlastitu modnu priču, daleko od trendova te da personaliziraju sve ono što nose.

Rad Lee Horvat možete vidjeti na njezinim službenim stranicama ili pratiti na Instagramu.

Linker
24. travanj 2024 02:36