Nesuđena dizajnerica

Stil Anđele Ramljak je pravo osvježenje: ‘Često se oblačim poput likova koje igram‘

Iako ne prati trendove, glumica Zagrebačkog kazališta mladih dobro zna na koji način prenijeti vlastitu osobnost u styling, a otkrila nam je gdje pronalazi inspiraciju i kako doživljava modu.

Glumica Anđela Ramljak jedna je od onih žena čije modne kombinacije plijene pažnju, gdje god se pojavila. Njezin modni izričaj svakoga je puta na visokoj razini, može je se vidjeti u izdanjima svih modnih stilova, a često iznenadi outfitima u koje poveže naizgled nespojive komade. Anđelino stilsko umijeće ne čudi, s obzirom na to da je prije glume studirala modni dizajn, a nama je otkrila nešto više o svojim stilskim navikama.

„Sportski sam tip i jako držim do tjelesne aktivnosti pa je moj svakodnevni outfit uvijek usklađen s rasporedom dnevnih obaveza. Osim toga, moj posao također zahtijeva fizičku aktivnost pa sam uglavnom u sportskim kombinacijama - sve dok mi to ne dosadi i ne odlučim se za nešto otkačeno”, objašnjava glumica.

image

Anđela se redovito bavi rekreacijom pa je često možemo vidjeti u sportskim kombinacijama.

PRIVATNI ALBUM

Priznala nam je i kako u posljednje vrijeme ne kupuje u trgovinama brze mode, s obzirom na to da joj je stalo do održivosti, ali i zbog toga što se bolje osjeća u komadima iz second hand shopova, kao i u onim dizajnerskim. Osim toga, ova stylish glumica uopće ne prati trendove.

„Naprosto se ne osjećam dobro u trendovskim komadima. Imam dojam da zbog silnih trendova svi izgledaju isto, a ja se u tome osjećam kao da gubim identitet. Čini mi se da u trendovima nema autentičnosti”, kazala je Anđela koja modu doživljava kao svojevrstan odraz svega onoga što jesmo: onoga što čitamo, gledamo i osluškujemo.

image

Ova stylish glumica uopće ne prati trendove.

GLORIA CROPIX

Mjesto na kojemu najčešće nalazi inspiraciju je njezin posao, a priznala nam je kako joj se često dogodi da je inspirira upravo lik kojega tumači.

Naime, prilikom rada na ulozi, Anđela se katkad počne oblačiti poput toga lika, a u tome joj svakako pomaže raznovrsna odjeća koju ima u ormaru. Njezina ljubav prema kostimima dolazi još sa studija modnog dizajna, kada ju je posebno zanimala kostimografija, a imala je prilike i šivati kostime za ispitne predstave na prilikom studiranja na Akademiji dramske umjetnosti.

image

Mjesto na kojemu najčešće nalazi inspiraciju je njezin posao.

VEDRAN PETEH/CROPIX

Čitajte i: Lidija Lešić o svome stilskom sazrijevanju: ‘Nekad sam kupovala na muškom odjelu‘

Iako joj je jako teško razvoj vlastitoga stila staviti u određene kategorije jer u svakom modnom razdoblju nalazi nešto posebno, ispričala nam je kako je njezina modna osviještenost započela u najranijoj dobi, a nedavno je pronašla fotografiju na kojoj kao trogodišnjakinja pozira u kombinaciji koju je sama osmislila. Anđela ne vjeruje u modna pravila pa tako ne postoji nešto što nikada ne bi obukla, niti postoji nešto što bi je spriječilo nekom u modnom naumu.

image

Modu je zavoljela još u djetinjstvu, kada je rado smišljala kombinacije.

PRIVATNI ALBUM

"Obožavam biciklirati pa se zna dogoditi da sjednem za bicikl u štiklama. Prijatelji mi se smiju, ali što ću kada u petama lakše vozim nego što hodam", našalila se glumica čija je najveća modna želja jednoga dana osmisliti vlastitu liniju odjeće.

Linker
03. travanj 2024 03:41