James Whatling / The Mega Agency / Profimedia
BAFTA 2020.

Stajling dostojan buduće kraljice: Kate Middleton na crvenom tepihu zasjenila čak i bajkovitu haljinu Charlize Theron

Za razliku od Grammyja koji se baš i nije pohvalio stajlinzima vrijednim pamćenja, ovogodišnja BAFTA bila je prepuna divnih outfita, među kojima je ponovno bila glavna vojvotinja od Cambridgea, Kate Middleton.

Crveni tepih na dodjeli nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) ponovno je vrvio od glamura kojemu su najviše doprinijele dame u raskošnim kreacijama. Među njima se najviše isticala Kate Middleton u predivnoj bijelo-zlatnoj haljini Alexandra McQueena.

U društvu princa Williama izgledala je kao da već ima "krunu na glavi", a ništa manje glamurozan nije bio ni njezin suprug u crnom odijelu i baršunastim cipelama. Kate je uz haljinu nosila zlatnu clutch torbicu, bliješteće zlatne salonke, ogrlicu sa srebrnim detaljima i pripadajuće naušnice. Inače, sve goste su organizatori zamolili da ne odijevaju novu odjeću već da podignu svijest o važnosti održive mode i "recikliraju" outfite koje su već nosili.

Prince William and Catherine Duchess of Cambridge
73rd British Academy Film Awards, Arrivals, Royal Albert Hall, London, UK - 02 Feb 2020, Image: 496098424, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthony Harvey/BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Anthony Harvey/BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je Kate bila u centru pozornosti kao što to obično biva, Charlize Theron je također oduzimala dah u bajkovitoj ljubičastoj haljini modne kuće Dior. Neobičan izrez na gornjoj polovici haljine odlično je odražavao pomalo buntovnu stranu glumičinog karaktera, dok je lepršavi donji dio davao romantični štih.

Charlize Theron
73rd British Academy Film Awards, Arrivals, Royal Albert Hall, London, UK - 02 Feb 2020, Image: 496097291, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthony Harvey/BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Anthony Harvey/BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Charlize Theron

Što se tiče ostalih dama, većinom su nosile bezvremensku crnu boju, a neke od njih, poput uvijek posebne Rooney Mare, odvažile su se i na neobične krojeve. Jedina među njima koja se ovoga puta baš i nije iskazala, što je za nju prilično čudno, bila je Scarlett Johansson, čija ružičasta haljina s perjem posuta šljokicama nije bila najvještiji izbor.

U galeriji pogledajte što su dame nosile na 73. dodjeli BAFTA nagrada:

Linker
16. travanj 2024 09:30