RAW BAG

Sirove i jednostavne: Chic kolekcija torbica izrađena od recikliranih plastičnih vrećica

Moda koja je dobra za okoliš sve je više u fokusu dizajnera i kupaca, tako je naša talentirana je kostimografkinja i modna dizajnerica Mirjam Krajina stvorila kolekciju torbi od potpuno recikliranih materijala.

Koncept održivosti, etičnosti i reduciranja tekstilnog otpada ključne su teme suvremene mode čiji sudionici postaju sve svjesniji njezinog nepovoljnog i ponekad nepovratnog utjecaja na okoliš, a svoj obol "osviještenoj" modi svojom je novom kolekcijom dala i Mirjam Krajina. Vođena načelima održivosti i "minimal waste" filozofijom, talentirana je kostimografkinja i modna dizajnerica kreirala chic kolekciju torbica izrađenu isključivo od plastičnog otpada.

image
RAW BAG kolekcija izrađena je isključivo od plastičnog otpada.
DENIS BUTORAC

Kako bi produžila trajnost inače potrošnih i lako zamjenjivih plastičnih vrećica čiji otpad ima devastirajući utjecaj na eko sustav, Krajina je, procesom topljenja, reciklirala plastični materijal i dala mu novu uporabnu vrijednost.

image
Svaki RAW BAG nastao je procesom topljenja, recikliranog plastičnog materijala.
DENIS BUTORAC

Kolekcija torbica naziva RAW BAG, čiji naziv implicira sirovost i jednostavnost, izrađena je po načelima "minimal waste" filozofije, bez uporabe šavova i tekstila, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje dodatnog otpada u proizvodnji.

image
RAW BAG torbe dolaze u nekoliko različitih boja i veličina.
DENIS BUTORAC

Sve je reciklirano

RAW BAG torbe dolaze u nekoliko različitih boja i veličina, od onih malenih, stvorenih za večernje izlaske do onih većih shopper torbi čija je namjena zamijeniti potrošne vrećice i torbama za kupovinu podariti estetsku vrijednost koju inače nemaju.

image
Ručke na torbama izrađene su od pleksiglasa.
DENIS BUTORAC

Ručke na torbama izrađene su od pleksiglasa za čiju je izradu zaslužna tvrtka Laserplexx, čak su i privjesci na torbama sačinjeni od ostataka materijala koji bi inače završio kao otpad, a dizajnerici je u tehničkoj izvedbi RAW BAG torbi priskočio renomirani MIart atelier.

image
Dizajnerica Krajina nadahnuće je pronašla u PVC ludilu koje je vladalo sedamdesetih godina.
DENIS BUTORAC

Kada je riječ o estetici, Krajina je nadahnuće pronašla u PVC ludilu koje je vladalo sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ne ispuštajući iz vida niti živopisnost, autentičnost i neponovljivi šarm ove osebujne modne ere.

image
Čak su i privjesci na torbama sačinjeni od ostataka materijala koji bi inače završio kao otpad.
DENIS BUTORAC

Kultura second-handa

No, osim chic torbica koji će začiniti svaki styling i učiniti ga posebnim, nova kolekcija Mirjam Krajine sastoji se i od upcycle vintage odjeće koja upotpunjuje stilski dojam kampanje.

image
Kolekcija RAW BAG izrađena je po načelima 'minimal waste'.
DENIS BUTORAC

Second hand odjeća dizajnerskom je intervencijom dobila novu estetsku i uporabnu vrijednost - stare vintage košulje dobile su novi život kao haljine, old school trenirke zasjale su kao cool kombinezoni, a sweatshirtovi su zablistali upotpunjeni razigranim retro printevima.

image
Model u kampanji je Anja Polić.
DENIS BUTORAC

Fotografije RAW BAG kampanje potpisuje talentirani fotograf Denis Butorac, za kreativno vodstvo i styling zaslužna je poznata stilistica Ivana Pavić, a u ulozi modela našla se sjajna Anja Polić. Sve informacije o kolekciji možete pronaći na službenim profilima brenda na društvenim mrežama.

Linker
19. travanj 2024 02:24