KRALJICA STILA

Sedam puta kada je Zendaya osvojila crveni tepih: Od ‘mokre‘ haljine preko žute senzacije do razigranih outfita

Sa 16 godina javnosti je postala poznata ulogom u Disneyjevom sitcomu ‘Shake it Up‘, a nakon toga, uloge joj se samo nude. Tome u prilog ide i njezina mogućnost da oduševi svaki put kad se pojavi na crvenom tepihu. Iza toga stoji stilist Law Roch.

Apsolutna kraljica crvenog tepiha, američka glumica Zendaya, ime je o kojem se ne prestaje pričati na 78. filmskom festivalu u Veneciji. Iako možda nije revolucionarna jer smo slične kreacije već viđali na filmskim manifestacijama, Zendaya je prije svega odvažna mlada dama koja voli pomaknute modne kombinacije, a u tome joj od početka karijere pomaže afroamerički stilist Law Roach, poznat po odijevanju još nekoliko dama s A-liste poput Priyanke Chopre i Anye Taylor-Joy, zvijezde serije "Damin gambit".

Trenutačno je možda i najmoćniji stilist u Hollywoodu koji se u karijeri se suočio s rasnom diskriminacijom. Za Harper's Bazaar govorio je kako su njegove suradnje najčešće sklopljene na način da ga sama zvijezda kontaktira, a ne, kako to bude kod njegovih kolega, da je na takozvanim listama holivudskih publicista koji za svoje glumce i glumice već imaju oformljene timove.

image
Zendaya u Balmainovoj 'mokroj' haljini
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Zbog te je diskriminacije morao pronaći način kako se istaknuti, a u tome mu je svakako pomogla Zendaya. "Mokra" Balmainova nude haljina, Bulgari statement ogrlica iz njihove najskuplje kolekcije "Magnifica", napravljena od 93-karatnog smaragda i niza dijamanata i nude salonke, ono je što je mladu glumicu u Veneciji istaknulo od ostalih. Odjenula ju je za premijeru znanstveno-fantastičnog filma "Dune" u kojem igra jednu od glavnih uloga, a dan kasnije također nikoga nije ostavila ravnodušnim. U bordo topu s dugim rukavima i dugačkoj uskoj suknji s perjem, Zendaya je blistala u kreaciji modne kuće Alaïa, pod vodstvom kreativnog direktora Pietera Muliera, koji je njezin stav dok nosi ovu kreaciju pohvalio i na svojem Instagram profilu.

Čitajte i: Ovogodišnji festival u Veneciji donio je mnogo odličnih stajlinga, ali među njih se potkrao i jedan potpuni promašaj

image
Zendaya Coleman u kreaciji modne kuće Alaïa
CHRISTOPHE ARCHAMBAULT AFP

Zbog haljine i modnog dodatka, na ovogodišnjim Oscarima zvijezdu serije „Euphoria” pratili su brojni tjelohranitelji koji nisu propustili niti jedan njezin korak. Bvlgari dijamantna ogrlica od nekoliko milijuna dolara krasila je Zendayin vrat, dok su modni kritičari pozdravljali njezinu žutu Valentino haljinu, koju je također odabrao Law Roch te je tada rekao kako bi moda prije svega trebala biti maštovita. A mašte za Zendayu mu ne nedostaje!

image
Zendaya na Oscarima u Valentinovoj haljini
THE GROSBY GROUP/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

2019. godinu za glumica je obilježio film "Spider-Man: Povratak kući" te uloga u kontroverznoj seriji "Euphoria". Na uručenju nagrade za ženu godine u organizaciji australskog izdanja magazina GQ, Zendaya je u potpunosti transformirala ono što smatramo poslovnim lookom. Nije željela klasično bijelom odijelo, već se poigrala sa sakoom i dugačkom suknjom u sirena kroju.

image
Poslovni look u Zendayinom stilu
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Zečici Loli dala je glas u filmu "Space Jam: Nova legenda", a na svjetskoj premijeri u Los Angelesu u svibnju ove godine odabrala je outfit inspiriran upravo svojim likom. Odjenula je Moschino kratko odijelo, a to je dodatno "začinila" konjskim repom. Željela je liku dati doprinos budući da je i sama odrasla uz zavodnicu zečicu, a i kaže kako dolazi iz košarkaške obitelji.

image
Moschino odijelo
LUMEIMAGES/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Na 2020. Critics' Choice Awardsima nosila je Tom Fordovu haljinu, odnosno top i dugačku suknju u ružičastoj boji, a Law ju je tada nazvao "ženom ratnicom". Nosila je i pletenice koje su dodatno upotpunile njezin mladenački duh pa je kombinacija bila jednostavno nepogrešiva.

image
Kombinacija Toma Forda
BIRDIE THOMPSON/ADMEDIA/PROFIMEDIA

Zendaya kao Pepeljuga. To je bio performans nje i njezinog stilista 2019. godine na Met Gali, a riječ je o kreaciji Tommy Hilfigera. Law je bio obučen kao njezina dobra vila. Detalj koji nikome nije promaknuo je torbica u obliku Pepeljugine kočije, a odjevna kombinacija pozdravljena je kao idealan spoj stila i spektakla, koji se traži na ovakvim luksuznim manifestacijama.

image
Zendaya i Law Roach na Met Gali 2019. godine
ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zendaya je na Oscarima potpuno pomela modnu konkurenciju: Zbog ovog detalja nije smjela nikamo bez zaštitara

Linker
20. travanj 2024 10:16