od mrežica do čarapa

Poželjet ćete ih isprobat: Šest odličnih modnih trikova koje koriste članovi kraljevske obitelji

Jeste li se ikad zapitali zašto kraljica, princeze i vojvotkinje s britanskog dvora uvijek izgledaju tako besprijekorno? Otkrivamo modne trikove koji im pomažu da izgledaju glamurozno i dotjerano u baš svakoj prigodi.

Dame s britanskog dvora ne smiju si dozvoliti modne gafove.

Kraljica, princeze i vojvotkinje imaju posebna pravila odijevanja kojih se strogo pridržavaju, no njihova je garderoba sve samo ne dosadna i formalna. Za glamurozan i uredan izgled u svako doba dana zaslužni su savjeti najboljih britanskih stilista, kojih se ove dame rado pridržavaju.

Donosimo šest stilskih trikova koje članice britanske kraljevske obitelji obožavaju!

Najlonke s ljepljivom trakom na stopalu

Žene s dvora uvijek moraju nositi najlonke, što u kombinaciji s visokim potpeticama može dovesti do nezgodnih situacija. Kate Middleton ne može si dozvoliti da njezine omiljene bež štikle slučajno odlete s njezinih nogu, ili jednostavno ispadnu. Zato, poput brojnih drugih članica kraljevske obitelji, uvijek nosi fine, tanke najlonke u boji kože, koje na stopalima imaju ljepljiv dodatak kako bi cipela čvršće stajala.

image
U visokim potpeticama, Kate vješto obavlja sve dužnosti, zahvaljujući malom triku koji uključuje povoljne, ali praktične najlonke
Shutterstock Editorial/Profimedia

Poznato je da Kate nosi najlonke robne kuće John Lewis, modela "Barely There Tights", koji se može kupiti u tri boje, a stoji samo četrdesetak kuna.

image
Najlonke od 7 dena, s ljepljivom podlogom, brenda John Lewis Kate Middleton obožava
Press Foto

Nose monokromatske outfite - iz dva razloga

Najbrži put do glamurozno izgleda nije tako kompliciran; odjenite haljinu i kaput u istoj boji, ili blejzer koji se slaže s bojom suknje. Taj dobro poznati trik koriste mnoge političarke i prve dame, ali i članice kraljevske obitelji, prenosi Independent.

Kraljica Elizabeta II. poznata je po ljubavi prema outfitima u žarkim bojama, no stručnjaci koji se bave proučavanjem britanske kraljevske obitelji kažu kako to nije samo stvar modnog hira. Kraljica se odijeva u upečatljive boje jer tako iskače iz mase, što je pitanje ponosa, ali i sigurnosti.

image
U omiljenim vedrim bojama, kraljica Elizabeta II. ističe se u gomili
Shutterstock Editorial/Profimedia

Za besprijekornu frizuru - nose mrežicu za kosu

Sigurno ih nikad niste ni primijetili! U svečanim prigodama, kad mlađe članice britanske kraljevske obitelji podižu kosu u punđe, bez puno razmišljanja koriste mrežice u boji svoje kose, kako bi "svaka dlaka stajala na svom mjestu". Kate Middleton posebno je poznata po ovom beauty triku.

image
Tek iz velike blizine postaje jasno da je za savršenu punđu Kate Middleton zaslužna smeđa mrežica za kosu
Shutterstock Editorial/Profimedia

Nose šešire s ugrađenim češljevima za kosu

Britansko vrijeme ne bi se moglo nazvati idealnim za aktivnosti na otvorenom, pa su šeširi s ugrađenim češljevima i kopčama apsolutni "must have" svake dame s dvora koja dan namjerava provesti na polo utakmici, vjenčanju ili putovanju po službenoj dužnosti koje uključuje sate i sate provedene na vjetru.

image
Kako im šeširi ne bi odlepršali s glava, Sarah Ferguson i njezine kćeri Beatrice i Eugenie nose šešire s ugrađenim češljevima i kopčama
Shutterstock Editorial/Profimedia

Broj prevelike cipele

Poput mnogih slavnih, i članovi kraljevske obitelji vole ovaj trik, koji možda daje smiješan dojam no svakako pali kad se u istim cipelama moraju provesti sati i sati, a noga naotiče... Žene s dvora rado biraju cipele koje su broj prevelike kako bi izbjegle žuljeve i osigurale si udobnost, izvještavaju stručnjaci.

image
Ako zna da mora provesti cijeli dan u visokim petama, Camilla bira cipele koje su za broj veće od njezinog uobičajenog broja
JAMES WHATLING/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Nose utege u haljinama

Kako im haljine ne bi podizao vjetar, u rubove suknji i haljina kraljevski krojači neprimjetno stavljaju utege poput onih koji se koriste za zavjese. Tako dame mirno i dostojanstveno mogu šetati u javnosti i za vrijeme najvjetrovitijih dana.

image
Gabriella Windsor samo je jedna od dama koja koristi dobro poznati "trik s utezima"
STEPHEN LOCK/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Linker
17. travanj 2024 08:06