TISUĆU NIJANSI CRVENE

Ovu jesen provest ćemo u svim nijansama crvene

Prošle je godine marsala, boja crnog vina, proglašena bojom godine, a modni kreatori su tu odluku Pantonea, svjetskog autoriteta za boju, objeručke prihvatili: senzualna marsala je zagospodarila prošlogodišnjim jesenskim kolekcijama. Taj nas trend nije napustio niti ove sezone, a dubokoj, tamnoj crvenoj pridružile su se i sve ostale njezine pojavnosti – nosi se i vatreno crvena, boja burgundca, krvi…

Ipak, jedna nijansa crvene se ove godine posebno ističe: snažna, toplog podtona, ne toliko odvažna poput burgundca, niti toliko vibrantna poput grimizne. Jedna od deset hit boja ove jeseni jest “Aurora Red”.

Boja luksuza i strasti, pristaje gotovo svim putima: ona jarka podjednako dobro stoji i crnkama i plavušama, zemljana marsala bolje pristaje tamnoputim i tamnokosim ženama, a duboka, tamna boja burgundca maslinastoj puti laska jednako kao i onoj aristokratskoj.

Crvena je izuzetno intenzivna boja koja bez iznimke izaziva emiocionalne reakcije, bilo one pozitivne – kao što su osjećaj topline i ugode – ili negativne, poput bijesa i agresije, tako da, ako se odlučite na total look budite spremne na brojne poglede uperene u vašem smjeru.

Linker
20. travanj 2024 10:36