Modna inspiracija

Odlično joj stoje na sako: Kamala Harris u tenisicama nije ništa manje profesionalna

Nova potpredsjednica Amerike svojim stajlingom poručuje da je pristupačna i žena ‘iz naroda‘, čiju inteligenciju i sposobnost ne određuje ono što nosi.

Novoizabrana američka potpredsjednica Kamala Harris (56) srušila je sve predrasude o svijetu visoke politike: ne samo što je prva žena i prva osoba miješane rase - pritom i dijete imigranata - koja je imenovana na drugo po važnosti mjesto u američkoj administraciji nego se ne pokorava ni strogim pravilima odijevanja koja vrijede na takvom radnom mjestu.

Tko je desna ruka Joe Bidena, prva žena u povijesti Amerike koja će obnašati tu funkciju?

Pred birače je tijekom predsjedničke kampanje izlazila odjevena u traperice i pamučne majice te u platnenim tenisicama američkog brenda Converse, ne razlikujući se nimalo od velike većine simpatizera svoje stranke demokrata, a jedini podsjetnik na uobičajeni stil odijevanja političarki je elegantni poslovni sako.

image
Kamala Harris ima nekoliko omiljenih pari tenisica, koje rado nosi i u službenim prigodama.
Shutterstock Editorial/Profimedia

Starke kao zaštitni znak

Converse tenisice postale su njezin zaštitni znak te ih Kamala odlično nosi uz obične hlače i elegantne sakoe, čime poručuje da nije uštogljena političarka te da bavljenje politikom ne znači da bismo se trebali odreći svog stilskih preferencija niti nas one čine manje profesionalnima.

image
Tenisicama prenosi političke poruke.
CHANDAN KHANNA/AFP/PROFIMEDIA

U jednom intervjuu rekla je da naprosto obožava starke te da posjeduje cijelu kolekciju različitih modela. One su joj najpraktičnije za svakodnevno jurcanje po gradu i ispunjavanje obveza, a u posljednje vrijeme počela je slati političke poruke natpisima i bedževima na tenisicama.

Njezin stil može odlično nositi svaka žena, a mi smo pronašli najbolje komade iz popularnih trgovina koje će vam pomoći u slaganju kombinacija.

image
GUESS, HM, MANGO, CONVERSE, REPLAY

UKRADI STIL:

Sako Mango, 349,90 kn

Majica Replay, 420 kn

Traperice H&M, 179,90 kn

Ruksak Guess, 1490 kn

Tenisice Converse, 329 kn

Linker
18. travanj 2024 07:22