Getty Images
Timothée Chalamet

Niti Meghan Markle nije uspjela napraviti ono što je on: Muškarac s najviše stila pokazao nam je da muška moda ne mora biti dosadna

Na holivudskoj sceni rađaju se neka nova imena koja ubiru sve više pažnje, što svojim radom, što stilskim izričajem. Mladom američkom glumcu oboje ide od ruke i iza njega je plodna filmska godina, ali i modna titula koju mu je dodijelila platforma Lyst.

Iako se na sceni američki glumac Timothée Chalamet (24) pojavio još u filmu iz 2013. godine "Call Me By Your Name", svojim modnim izričajem u fokus je došao tek nedavno i evoluirao u mušku stilsku ikonu. S razlogom je proglašen muškarcem s najviše stila u 2019. godini, odnosno našao se na listi top 10 najutjecajnijih osoba u svijetu mode koju provodi platforma Lyst. Ispred njega nalazi se vojvotkinja Meghan Markle, a Timothee je zasjeo na drugo mjesto i iza sebe ostavio dosadašnjeg muškog favorita, pjevača Harryja Stylesa.

Mladi glumac napravio je neke stilske zaokrete koji su mu donijeli status jedne od najutjecnijih osoba u modnoj industriji. Taj status zacementirao je na londonskoj premijeri filma u kojem tumači glavnu ulogu, "The King". Tada je došao u hoodici posutoj šljokicama s potpisom kuće Louis Vuitton i odmah postao #trending na društvenim mrežama. Broj pretraživanja pojma šljokičasta hoodica tada je porastao za 192 posto.

Louis Vuitton šljokičasta hoodica s crvenog tepiha

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: Timothee Chalamet attends
Getty Images for BFI

Ipak, najbolji posao odradio je s dizajnerskom kućom Haider Ackermann koja do nedavno nije bila toliko zvučno ime kao danas. Timothée je pokupio pažnju javnosti na Filmskom festivalu u Veneciji gdje je na crvenom tepihu servirao modna izdanja jedno bolje od drugog. Odijela i kompleti koji spajaju futuristički i military stil njegov su stilski potpis, a noseći komade kuće Haider Ackermann Thimothee je napravio ono što u tolikoj mjeri nije uspjela niti Meghan Markle - stvorio je ogroman interes za ovom modnom kućom, a internetsko pretraživanje skočilo je za čak 806 posto.

Na dodjeli Zlatnih Globusa u Louis Vuittonu

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 06:  Timothee Chalamet attends the 76th Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 6, 2019 in Beverly Hills, California.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Getty Images

Zanimljivo je i kako Chalamet iza sebe nema stilista koji se brine o njegovom stilu već sve kombinacije bira sam. Vjeran je određenim dizajnerima, u prvom redu su to Haider Ackermann, Louis Vuitton i Alexander McQueen. Autentičnost, eksperimentiranje i koketiranje s tradicionalnim muškim i feminiziranim krojevima ide mu od ruke pa svakim novim stajlingom opravdava svoj status koji je dobio. Vidjet ćemo ga i u filmu s Emmom Wattson "Male žene", čije je prikazivanje zakazano na Badnjak. Za vrijeme promocije filma od njega ćemo zasigurno dobiti mnoštvo zanimljivih outfita koji jasno pokazuju da muška moda nikada ne mora biti dosadna.

Na Filmskom festivalu u Veneciji u odijelu Haider Ackermanna

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 02:  Timothée Chalamet attends
Getty Images

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 02: Timothée Chalamet attends
Getty Images

Za francusku premijeru filma "Male žene" nosio je Stella McCartney odijelo u boji fuksije

PARIS, FRANCE - DECEMBER 12: Timothee Chalamet attends the
Getty Images

Na premijeru filma "The King" stigao je u odijelu Haider Ackermanna

SYDNEY, AUSTRALIA - OCTOBER 10: Timothee Chalamet attends the Australian premiere of THE KING at Ritz Cinema on October 10, 2019 in Sydney, Australia. (Photo by Lisa Maree Williams/Getty Images)
Getty Images

S.R. Studio. LA. CA. modna kombinacija

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 10:  Timothée Chalamet attends the EE British Academy Film Awards at Royal Albert Hall on February 10, 2019 in London, England. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 16:  Timothee Chalamet attends the Little Women London photocall at The Corinthia Hotel on December 16, 2019 in London, England. Little Women releases in UK cinemas on 26th December.  (Photo by Tim P. Whitby/Getty Images for Sony Pictures Releasing UK)
Tim P. Whitby/Getty Images for S

Linker
16. travanj 2024 10:04