Matej Dokić
MODNI LEKSIKON

Nika Turković: Najdraži second hand mi je kod mame u ormaru, obožavam njezinu košulju koja je starija od mene

Zagrebačka glazbenica Nika Turković (24), koja uskoro izdaje novi singl, minimalističkim modnim kombinacijama inspirira “vojsku” pratiteljica na Instagramu, a nama otkriva svoje stilske “slabosti” i gdje pronalazi najbolje odjevne komade.

MODA JE UMJETNOST

Oduvijek su mi udobnost i kvaliteta bili osnovni kriterij za kupnju odjeće i obuće, čak i kad sam prolazila kroz modno formativnu fazu u srednjoj školi i imala rokersku estetiku. Bijelu majicu kratkih rukava smatram stilskim evergreenom, a u posljednje vrijeme pomalo i eksperimentiram. Za glamuroznije događaje biram haljinu zanimljivog kroja, a i uzorak leopardovih šara izgleda odlično kad se pravilno “dozira”. Za mene je moda - umjetnost.

LISTA PRIORITETA

Osim u T-shirt, uvijek ću investirati i u par dobrih svjetlijih traperica te zanimljivu haljinu. Trenutačno mi je najdraža crna rupičasta s voluminoznim rukavima brenda Ganni. Hladnija godišnja doba ne mogu pak zamisliti bez sakoa ili kaputa bež boje, ali i kožnate jakne. Tek nedavno, kad sam ih dobila kao rođendanski dar od mame, shvatila sam da svaka žena mora imati i kvalitetne crne štikle - moje su Gucci s nešto debljom potpeticom i sa sigurnošću mogu reći da nikad ništa udobnije nisam nosila.

MAMIN ORMAR JE ZAKON

Od hrvatskih mi dizajnera sve više pažnju privlači Klisab, dok su mi od stranih omiljeni Isabel Marant i Simon Porte Jacquemus. Jako volim skandinavske brendove poput Gannija, od high street brendova istaknula bih H&M Premium Quality i Studio te & Other Stories, koji imaju fantastične komade, od kroja do materijala. No posebno volim second hand shopove, a najdraži mi je - kod mame u ormaru. Što ta žena sve ima! Odlična mi je njezina lanena košulja Gianfranco Ferre koju je nosila kad je bila trudna sa mnom. Nosim je i kao košulju i kao haljinu, starija je od mene, a izgleda bolje od bilo čega što sam ja ikada kupila. Prisvojila sam i njezin stari baloner Burberry, a obožavam i jedan kombinezon iz vremena kad sam ja još bila beba.

Nika Turkovic 
Figa Garden by Henrik
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 280619
Matej Dokić

LJETNA ABECEDA

Ove sezone sve mi je bež boje, a ljubiteljica sam i čizama - čak i ljeti! Često nosim kombinacije s kaubojskim modelima i kratkim hlačama, a i obična bijela haljina uz njih izgleda odlično. Najdraži su mi modeli brenda Frye: prve sam kupila kad sam imala 17 godina, a dugo nakon mene nosila ih je i moja sestra. Ljeti me se može vidjeti i u natikačama Birkenstock. Vrući dani nezamislivi su mi, naravno, bez kupaćih kostima, preferiram dvodijelne modele, a na Asosu sam naletjela na brend Pistol Panties i odmah zgrabila dva komada.

DETALJI SU VAŽNI

Strastvena sam sakupljačica sunčanih naočala, a nosim sve - od trendovskih “mačkastih” modela do starih maminih i tatinih. Omiljene su mi crne Wayfarer brenda Ray-Ban i bijele Celine koje sam nedavno kupila. Oko vrata uvijek nosim neki od svojih medaljona, a na rukama prstenje, i to pečatnjake ili one s kamenom u boji, uvijek na malom prstu. Kad su naušnice u pitanju, neizostavni su mi zlatni ringovi svih veličina. Nisam baš tip za narukvice, ali zato obožavam nakit oko gležnjeva.

Nika Turkovic 
Figa Garden by Henrik
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 280619
Matej Dokić

INSTAGRAM KAO MODNA ENCIKLOPEDIJA

Mogu reći da mi je mama stilski uzor - osobito inspirativnom doživljavam njezinu fazu iz devedesetih. “Kradem” ideje i od naše modne blogerice Rite Rumore, ali i Mirjam Flatau. Odlična mi je i Debora Rosa koja dijeli odlične modne videosavjete.

Linker
09. travanj 2024 12:52