Foto: IVan Čuić
CRNO I BIJELO

Neodoljiva avangarda zagrebačke dizajnerice

Konstrukcija i dekonstrukcija, monokromatski izričaj, visokokvalitetan pamuk te moderni materijali poput neoprena i skube glavna su obilježja kolekcije naziva „ab.yss“, 25-godišnje zagrebačke dizajnerice Nike Tom.

Diplomirana ekonomistica se još kao dijete zaljubila u modu zbog čega je paralelno sa studijem, na učilištu Profokus, završila smjer Modnog dizajna i kostimografije. Svoje kolekcije predstavila je na posljednja dva Fashion Weeka u Zagrebu te na međunarodnom tjednu mode BAFE-u u Beogradu.

Aktualna kolekcija je inspirirana unutarnjim stanjem pojedinca, odnosno rastrganošću ljudskog identiteta. Pojedinac nema središnjost, nema zaokruženu cjelinu, već je sastavljen od praznina koje su rezultat određenih događaja ili su čak oduvijek bile prisutne. Navedeno stanje prikazano je diharmonijom strukture materijala, kontrastnim nebojama te konstrukcijski složenijim materijalima. U suradnji sa svojim bratom, fotografom Ivanom Čuićem, snimila je lookbook za posljednju kolekciju „ab.yss“ u Sivoj Galeriji u Zagrebu. U ulozi modela se našla Anđelika Loborec, za make up je zaslužna Kristina Atletić, a frizuru Lea Vlaho.

Foto: Ivan Čuić

Više o dizajnerici i njezinim radovima doznajte na njezinom Instagram profilu te na dizajnerskoj platformi “Not just a label” gdje će se modeli iz kolekcije ubrzo moći i kupiti.

Linker
19. travanj 2024 14:18