Modni Leksikon

Mirna Medaković Stepinac: ‘Haljina, tenisice i baloner moja je odjevna kombinacija u kojoj mi se čini da mogu osvojiti svijet‘

U humorističnoj seriji ‘Bogu iza nogu‘ popularna zagrebačka glumica nosi sve ono što privatno nikad ne bi. Iz perspektive jedne stilske klasičarke, bilo joj je zabavno odjenuti (pre)usku haljinu s leopard uzorkom

Odijelo ne čini čovjeka, ali dekoltirana bluza čini ženu - tako barem misli vrckava Ljubica Birtić, ambiciozna tajnica iz novog humorističnog serijala “Bogu iza nogu” koju tumači zagrebačka glumica Mirna Medaković Stepinac.

Zabavno je, kaže, uvući se u kožu - i odjeću - nekog toliko različitog od nje same. Dok je Mirna sklona modnoj klasici i najbolje se osjeća u komotnim odjevnim komadima, žena koju glumi uživa u pažnji koju na sebe skreće provokativnim i često prilično oskudnim “krpicama”.

Rekli ste da se u seriji isprobali svu odjeću koju privatno ne biste imali hrabrosti odjenuti. Koji su to komadi u kojima ćemo vas vidjeti jedino na televiziji?

- Manje-više sve ono što moj lik Ljubice nosi. Ona obožava sve usko, cvjetno, tigrasto i za broj premalo, dok se ja ipak odijevam puno komotnije i manje provokativno. Volim kad me odjeća ne sputava i kada ne moram misliti kako ću sjesti da ne bi izvirio donji veš.

image
Mirna Medaković Stepinac u seriji Nove TV 'Bogu iza nogu' glumi Ljubicu Birtić.
PRESS

Kako biste opisali svoj stil odijevanja?

- Teško bih svoj ormar definirala jednim stilom. To je skup odjevnih predmeta koji mi se sviđaju, a svaki komad sam za sebe odražava neko moje trenutno raspoloženje. Vjerojatno je to vezano uz posao kojim se bavim, ne volim da me odjeća “definira”.

Koliko se vaš način odijevanja mijenjao kroz godine?

- Nije se toliko mijenjao, više nadopunjavao... Ne mislim da sam sad bolje odjevena nego prije deset ili dvadeset godina, ali recimo da sam u posljednje vrijeme dala šansu nekim drugim komadima.

Jeste li imali neku mladenačku modnu fazu koja vam je iz današnje perspektive smiješna?

- Ne, ali se sjećam da mi je u osmom razredu osnovne škole moj najbolji prijatelj, prije našeg odlaska u grad, rekao: “Molim te, obuci se normalno”, što god to značilo. Tada sam baš voljela duge boho suknje i žute marte u kombinaciji. Odjenula bih tu kombinaciju i danas.

Koji vam je najdraži komad garderobe?

- Haljine, u njima se osjećam nesputano, slobodno, lijepo, ženstveno i uvijek spremna za bilo kakvu prigodu.

„Kradu” li vam četverogodišnje kćerkice Kaja i Zora već sad nešto iz ormara?

- Još ne, ali kada im se nešto sviđa, pitaju hoću li im to dati kada budu velike.

image
Mirna je privatno modna klasičarka.
Vedran Peteh/CROPIX

Imate li neki modni fetiš?

- Zlatni nakit. Ako se to uopće može nazvati fetišom. Zlato je toliko univerzalno i uvijek moderno da to spada pod klasiku.

Što ste posljednje kupili?

- Sportske majice od 100% vune.

Gdje najčešće kupujete?

- Svugdje, ovisi o potrebi, no trudim se izbjegavati popularne highstreet brendove. Kad vidim hrpetinu razbacane odjeće u dućanu, okrenem se i ne kupim ništa.

Čitajte i: Modni leksikon Antonije Ćosić: 'Ne vidim smisao u tome da se odjeći pristupa preozbiljno

Koju slavnu osobu cijenite zbog njezinog stila?

- Jordansku kraljicu Raniju koja u svakoj prigodi izgleda lijepo i dotjerano.

Koja je to modna kombinacija u kojoj se osjećate najsamopouzdanije?

- Haljina, tenisice i baloner... u toj se kombinaciji osjećam kao da bih mogla, ako je potrebno, pokoriti svijet. ;)

Do koje mjere odjeća utječe na vaše samopouzdanje?

- Ne odjeća sama po sebi, već način na koji mi neki komad stoji i kako ga ja nosim. Ne volim komade koji previše otkrivaju, ne volim umjetne materijale i ne volim vidjeti na sebi ono što nosi pola grada.

Tko su vam omiljeni dizajneri?

- Kada bih bila besramno bogata, odijevala bih kaftane Vita Kin i haljine te kreacije brendova Max Mara i Alexander McQueen.

Marite li za tuđe komentare kad je riječ o modi?

- Ne. Citirat ću meni omiljenu Dolly Parton, poznatu po svom originalnom trash stilu: “Nikad se ne bih spustila tako nisko da postanem pomodna kao svi.

Čitajte i: Modni leksikon Nike Turković: 'Nikad ne reci nikad - osim kad je riječ o prozirnim najlonkama'

Linker
17. travanj 2024 23:13