Modni leksikon

Kraljica stilskog vatrometa Maja Šuput Tatarinov privatno se odijeva potpuno drugačije: ‘Druga sam žena‘

Ekstravagantne kreacije i štikle od 12 centimetara ‘obvezna‘ su scenska oprema zagrebačke pjevačice i TV voditeljice Maje Šuput Tatarinov čiji modni izbori nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Vjerojatno u Hrvatskoj, a i šire, ne postoji osoba koja ne zna za Maju Šuput Tatarinov (42). Zagrebačka pjevačica, televizijska voditeljica i poduzetnica je trenutačno angažirana na projektu Ples sa zvijezdama, u kojem još jednom iznenađuje atraktivnim odjevnim kombinacijama. I premda uvijek izgleda glamurozno, Maja je izvan svjetla reflektora posve drugačija - odjevena je u trenirku i tenisice, nema raskošnu šminku ni frizuru jer od početka svoje karijere odvaja scensku i poslovnu garderobu od privatne.

U svakoj emisiji Plesa sa zvijezdama iznenadite publiku. Kako teku dogovori sa stilistom Markom Grubnićem oko stajlinga?

Nakon toliko godina zajedničkog rada, koncerata, nastupa i evenata, ja više ne pitam Marka što će mi odabrati. U nekom trenutku kaže koje će biti boje, eventualno ponekad upitam hoće li biti duga ili kratka, ali to je sve. Marko uživa moje potpuno povjerenje, a uostalom nemam snage, vremena ni energije baviti se time. Ono što publika u nedjelju navečer vidi na meni - haljinu, šminku i frizuru, ja sam vidjela možda deset minuta prije same emisije, ili iznimno, večer prije na probi, ako Marko smatra da bi nešto trebalo provjeriti zbog eventualnih prepravaka.

Koja vam je kreacija do sada u showu bila najotkačenija?

Mogla bih nabrojiti barem pedeset, no moja svrha nije da odjećom svrnem pozornost na sebe. U tom showu nisam Maja Šuput - pjevačica, nego Maja Šuput - voditeljica, i drugi su tamo zvijezde, a ne ja. Stoga smo se odlučili na fini klasičniji izgled, bez puno fazana i perja. No, ako bih morala birati, najdraža mi je Markova plava kreacija s jednom nogavicom, a najbolji PR je 'odradila' crvena haljina u koju sam se presvukla nakon što me Asim gađao tortom. Riječ je o modelu Matije Vuice, koji je odabrala zajedno s Markom.

image

Maja Šuput u haljini Matije Vuice

INSTAGRAM

Koliko traju pripreme prije izlaska pred kamere showa?

To redovito traje dva i pol sata - sat za šminkanje, sat za frizuru, te pola sata za odijevanje i fotografiranje za društvene mreže.

Imate li uvijek rezervnu haljinu kao što je bilo u slučaju "torta"?

Uvijek, emisija ide uživo, a može se dogoditi da pukne šav, potrga se zatvarač ili se zalijem sokom. U pripremi imamo toliko haljina i cipela da dostaje za cijeli show, a kad će koja kreacija doći na red, ovisi o temi emisije, o čemu Marko vodi brigu. Nećete vjerovati, ali jedna haljina stoji već 13 tjedana - toliko je efektna da je nismo htjeli dosad iskoristiti, čuvamo je za finale.

Čitaj i: Fantastično svoja: Franka Batelić voli modu, ali trenutno bira samo muške komade i trenirke

Smetaju li vam komentari na račun vašeg scenskog izgleda?

Možda zvuči čudno, ali ne čitam komentare. Ono što dođe do mene, bude uvijek pohvalno. Naravno da sam svjesna da su neki stajlinzi bolji od drugih, ali se ne opterećujem lošim kritikama, a kako stvari stoje, mislim da se neću ni ubuduće.

image

Maja Šuput na snimanju Plesa sa zvijezdama

INSTAGRAM

Koliko je vaš privatni stil odijevanja sličan scenskom?

Potpuno je različit, potpuno sam druga žena. Odijevam se u jednu ili dvije boje, jednostavno, klasično i decentno. Najčešće sam u ravnim cipelama, osobito otkako imam dijete, a i u pandemiji sam se naviknula na udobnost. Na poslu sam uvijek u visokim potpeticama pa ne znam što bi se trebalo dogoditi da ih nosim privatno. To tako mora biti, mora mi se glava odmoriti od glittera, šljokica i tila kako bi mi za emisiju opet sve to bilo zabavno. A i mom duhu nikako ne bi pristajalo da na poslovni sastanak u ponedjeljak ujutro dođem u svjetlucavom.

Kako biste opisali svoj stil odijevanja?

Imam odjeću za Dubai, za Maldive, za igranje u parku.. Što god poželite, sve imam.

Je li se vaš stil mijenjao tijekom godina?

Stil se mijenjao jer se mijenjala moda, mijenjala se moja životna dob, mijenjao se budžet. Na početku karijere sam sama kupovala odjeću, onda su se pojavili stilisti pa smo se krpali s budžetom, a kad sam počela više zarađivati, mogla sam kupovati i skuplje stvari. No ono što je ostalo isto, to je odvojena privatna i scenska odjeća. Da imam manje nastupa i da nisam javna osoba, moj bi stil bio puno razrađeniji i domišljatiji. Ovako imamo toliku količinu haljina i kostima koje produciramo mjesečno da ne znam postoji li dovoljno veliki hangar da se to spremi. Često se pitam otkuda Marko "vadi" te ideje.

Što je bilo drukčije nakon trudnoće i Bloomovog rođenja?

Nije se uopće promijenio. Za usporedbu, 21 dan nakon sinovog rođenja išla sam snimati Supertalent i imala sam fazanovo perje na glavi. Nisam imala priliku da uđem u baby modu, previše radim da bih si dopustila takvu zonu komfora. No zato sam kod kuće, ili kad idem s Bloomom u park, u trenirci i tenisicama, ali takva sam bila i prije. Sigurno neću za teretanu ići na frizuru, iskreno, od frizera mi je muka pa se samo počešljam.

Što je osnova vaše svakodnevne garderobe?

Ne postoji jer je podređena poslovnom ili neposlovnom danu. Jedina su konstanta gaće koje uvijek nosim, premda mogu biti razne boje i kroja.

Koji je ključni komad vaše svečane garderobe?

Naravno, štikle, nikad ispod 12 centimetara, te naravno, dobra torbica. To dvoje može zakamuflirati sve ostalo.

U čemu se osjećate najudobnije?

U kupaćem kostimu.

Gdje najčešće kupujete?

Uglavnom na putovanjima, i to najradije po Italiji – u Firenci, Milanu. U Zagrebu se ne sjećam da sam nešto kupila jer imam toliko toga što mi zbog posla rade po mjeri pa nemam volje ići po dućanima. I naravno, naručujem on line.

Koji su vam omiljeni brendovi?

Kako za što. Za cipele definitivno Louboutin i Giuseppe Zanotti, među ostalima. Za traperice Dsquared2, za ljetne haljine Zimmermann. A kad je riječ o torbama, tu nema kraja – od klasičnih modela Chanel i Dior do limitiranih edicija. Obavezno kupim neki atraktivni modni dodatak iz sezonskih kolekcija omiljenih mi brendova pa sam tako kupila šešir Gucci. Rekli bi - klasično bacanje novaca, koje žene silno veseli.

Što nikad ne biste odjenuli?

Ima nekih stvari - crocsice, primjerice, a vjerojatno ne bih obula ni opanak. Ne bih odjenula ni košulju s kratkim rukavima, remen s velikom metalnom kopčom. Ne volim ni cvjetne kombinacije jer u njima izgledam malo "seljasto", a slično je i s naušnicama. Izgledaju mi dobro na fotografiji, ali ne na meni. Nižeg sam rasta pa mi ne stoji sve jednako dobro kao visokim ženama.

Linker
25. travanj 2024 17:45