mini modni vodič

Kako kombinirati čizme na platformu? Imamo pet pobjedničkih lookova za svaki dan

U njima su nam noge na toplom i sigurnom, no kako kombinirati ovaj povratnički trend? Donosimo nekoliko sjajnih prijedloga.

Već ste se sigurno uvjerili da je moda ciklička - nekadašnji trendovi ponovno su popularni u modernom svijetu, čak i oni za koje smo mislili da se nikada više neće vratiti. Jedan od njih su i čizme s platformom koje su doživjele svoj procvat sedamdesetih kao obavezan dio outfita disco razdoblja, kao i devedesetih u eri Spajsica.

Tada smo sumanuto pretraživali trgovine za sličnim modelima, a unazad godinu dvije, ponovno su nam se vratile. Ipak, u nešto drukčijem izdanju - s daškom bunta. Ne možemo proći ulicom, a da barem na nekoliko dama ne vidimo ovakve čizme koje se daju kombinirati na mnogo zanimljivih načina.

Na podvinute traperice

U slučaju da vam se ne sviđaju robusne čizme s ripnama, već se radije vidite u modelu koji je nekada nosila ABBA, dobro je znati da izgledaju posve cool u kombinaciji s podvrnutim nogavicama koje otkrivaju svu ljepotu ovih čizmi. Neka majica ili košulja s uzorkom i topli kaput sve je što vam treba da zaokružite look.

Na široke nogavice

Osim platformi vratile su se i hlače širokog kroja koje stoje gotovo svakom obliku tijela. Posebnost kod njih je ta što obično ističu struk, a šire se od prepona te malo podsjećaju na hlače kakve nose reperi. Čizme s platformom odlično s njima jer daju dozu poželjne "nemarnosti", a gore uvijek možete odjenuti neki romantični kardigan i pritom omekšati cijeli look.

Čitajte i: Modna inspiracija iz grada ljubavi: Street style komadi koji će obogatiti vaš modni izričaj i u hladnim danima

Na žive boje

Ako vam treba nešto što bi vam podiglo raspoloženje u tmurna zimska jutra, čizme na platformu obucite na neki šareni kompletić, odijelo sa suknjom ili hlačama ili pak haljinu s uzorkom. Što šarenije to bolje! Tko je rekao da su vibrantne boje rezervirane samo za ljeto?

Na kožnate komade

Čizme s platformom sjajnog finiša obucite na kožnatu pencil suknju, košulju ili sako u nekoj neuobičajenoj boji za taj materijal - pastelno ružičastoj, baby plavoj ili boji lavande. Ako vam je do eksperimentiranja, možete složiti i colorblock kombinaciju - ružičastu kožnatu košulju uparite sa zelenom suknjom i, primjerice, plavom kaputom.

Na duge kapute i tople pulovere

Duge, pufaste jakne jako dobro griju i sjajno se slažu s nešto robusnijim čizmama. Ako još k tome imaju džon u drugoj bojom, po mogućnosti kričavoj, sparite ga s torbicom u sličnoj nijansi za cool efekt. I ne zaboravite odjenuti neki topao pulover kako biste mogli bez brige šetati po "zubatom" suncu.

Linker
19. travanj 2024 20:02