Doris Pinčić Rogoznica na barci svog oca
 Boris Kovačev / Hanza Media
Suradnja dvije dame

Iza odabira haljine Doris Pinčić je priča koju treba podržati: 'Izuzetno cijeni rad drugih ljudi'

Domaća dizajnerica Loreta Gudelj izuzetno je ponosna što je omiljeno tv lice izabralo baš njezinu dizajnersku haljinu za ljeto.

"TV voditeljica Doris Pinčić je odabrala haljinu iz kolekcije Las Coloradas/Puebla. Riječ je o haljini koja je ukrašena starim ručnim vezom koje sam pri radu na kolekciji uklopila u suvremeni kroj, slično kao što radim u svakoj dosad. Poseban naglasak je na ručnom radu. S Doris često surađujem i predivno je raditi s njom jer je divna osoba koja je uz sve kvalitete vrlo jednostavna i skromna te što je najvažnije izuzetno cijeni rad drugih ljudi. Drago mi je da je haljina zapažena jer to ukazuje na vrijedne ručne radove hrvatskih vezilja i tkalja koji se rijetko kad mogu usporediti s industrijskom proizvodnjom.", rekla nam je dizajnerica Loreta Gudelj koja je ponosna što je voditeljica izabrala baš njezinu haljinu čija je cijena 7500 kuna.

Osim što je povjesničarka umjetnosti i profesorica španjolskog jezika, Loreta Gudelj (37) uspješna je dizajnerica sa stavom.

loreta gudelj barac zagred 09102015 foto posavec
Ivan Posavec
Loreta pomno pazi na tkanine koje koristi, a cijeni i ručni rad...

"Ima žena sa sjajnim stilom, a prije svega je sjajan stil onaj koji korespondira s karakterom žene koja ga nosi. U odjeći se treba osjećati dobro, iskoristiti stvari koje godinama stoje u ormaru i zaviriti u ormar naših mama i baka. Svakako izgleda daleko zanimljivije od nošenja haljina koje se rade u tisućama primjeraka", rekla je u nedavnom intervjuu poznata dizajnerica koja putem kolekcija voli naglasiti i svoju misao vodilju u radu...

"U svojim kolekcijama pokušavam krenuti od toga da ne želim svojim djelovanjem negativno utjecati na nešto što je puno bitnije od bilo koje modne kombinacije, a to su ekosustav i ostala bića. Radim samo s premium materijalima prirodnog porijekla koji se mogu reciklirati."

Čitajte i:

Hrvatski brend koji ne koristi sintetiku: Nova Loré kolekcija oduševila i Slovence

Živahne boje iz nove kolekcije brenda Loré popravit će vam dan

Loreta Gudelj: 'Divno je vidjeti moje modele na ženama poput predsjednice'

Linker
18. travanj 2024 13:09