Getty Images
i jedna torba koju svi žele

Frajerski look u režiji Parižanki: Imamo sve trendove kojima Francuskinje nisu odoljele

Pariški tjedan mode uvijek se očekuje s najviše nestrpljenja. Ako netko zna, znaju Parižanke pa uličnu modu francuske prijestolnice uvijek sa zanimanjem pratimo. Iz street style kombinacija lako je iščitati neke od najvećih trendova ove sezone.

Tjedan mode u Parizu je završio i zatvorio prvu sezonu tjedana mode koji su se održavali posljednjih mjesec dana. Počevši u Kopenhagenu, preko Londona, New Yorka i Milana, modni svijet sjatio se u Pariz i još jednom nam ponudio sve aktualne i nadolazeće trendove na jednom mjestu.

Luksuzne modne kuće predstavile su nove kolekcije za proljeće/ljeto 2020. godine, a sve trendseterice, modne blogerice i urednice jurile su s revije na reviju ne bi li dobile pogled na friške modne novitete. Kao "light motiv" ove godine dolazi modni povratnik, talijanska kuća Bottega Veneta. Modni dodaci s potpisom ovog brenda dominirali su kroz street style kombinacije, ponajviše pouch torbica u različitim bojama te njihove prošivene natikače s pravokutnim potplatom. Do skupocjenog modela nije lako doći jer je rasprodan s online shopova, no do jednog primjerka dohvatila se i naša blogerica Sonja Kovač.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 30: Xenia Adonts wears a gray blazer jacket, a pale pink shirt, a green bag, shorts, gray leather boots, outside Stella McCartney , during Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020, on September 30, 2019 in Paris, France. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)
Getty Images

Uz modele torbica od mekane kože, apsolutni vladar stajlinga ulične mode je koža u svim oblicima - od kožnih balonera koji ostavljaju moćni dojam, do kožnih hlača - visokog struka, mrkva kroja ili širokih nogavica, nose se na frajerski način, u kombinaciji s cipelama na visoku petu ili s tenisicama. Osim hlača, kao trend se nameću kožne košulje i bluze asimetričnog ili pravilnog kroja.

'In' su i bermude, a ako su usput rađene od kože (one umjetne) spajaju dva aktualna trenda u jednom komadu. Bermude postaju dio poslovnih kombinacija i nose se uz sako i košulju te će zavladati proljetnom sezonom koja nas očekuje sljedeće godine.

Street Style
Street Style, Spring Summer 2020, Paris Fashion Week, France - 28 Sep 2019, Image: 474193318, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Street Style
Street Style, Spring Summer 2020, Paris Fashion Week, France - 28 Sep 2019, Image: 474194343, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Parižanke su haljine ostavile u ormaru i radije prigrlile široke modele hlača koje se najbolje nose uz nezaobilazni sako. Kao zamjena za baloner ili bomber jaknu, sako je omiljeni jesenski komad. Bijela boja je ove godine jako popularna, no uz ovu neutralnu, lila i ružičasta je česti izbor, od jarke fuksije pa do baby pink nijanse.

Linker
18. travanj 2024 13:43