Pretežno ležerno

Darijo Brzoja otkrio tko mu bira kombinacije za televiziju te što baš nikada ne bi stavio na sebe

Televizijski meteorolog Darijo Brzoja odjevni stil ne prilagođava vremenskim (ne)prilikama, već je uvijek vjeran efektnim, ali minimalističkim kreacijama s mnogo vedrine.

Pred malim ekranima najčešće ga gledamo u odijelima s kravatom koja mu stoje kao salivena, no privatno je Zadranin Darijo Brzoja protivnik strogih modnih formi. Meteorolog s Nove TV voli jednostavne krojeve, ne robuje trendovima, no s vremenom je naučio da i u odijevanju vrijedi izreka: “Nikad ne reci nikad”.

Što nosite kod kuće u doba korone?

- “Udobno” je neplanirani glavni trend sezone. S obzirom na količinu vremena koju provodim doma, malo je reći da se ne skidam iz trenirke te starih izlizanih majica.

Koji vam je inače najdraži modni predmet?

- Jeans i T-shirt. U nekim uobičajenim dnevnim okolnostima ne zamaram se previše odjećom. Najbolje se osjećam u trapericama i običnoj majici kratkih rukava jer mi to dopušta da se neometano fokusiram na posao i druge stvari u kojima uživam.

Omiljeni tonovi, boje, krojevi, materijali…?

- Sve vrste plave i prirodni zemljani tonovi. Kao što rekoh, jeans mi je omiljen, a u posljednje vrijeme često nosim baggy, ležerne krojeve.

Koliko se vaš stil pred kamerama razlikuje od privatnog, nosite li i inače odijela i “stroge” kombinacije?

- Odijela privatno ne nosim, izbjegavam ih čak i kad to prilike zahtijevaju.

Tko vam bira kombinacije za televiziju i koliko možete stilistima sugerirati neku svoju ideju?

- Odjevne kombinacije u principu biram sam, a kad želim pomaknuti granicu televizijskog odijevanja, konzultiram se s našim stilistima na Novoj TV. Najvažnije je, pak, da su odijela dobro skrojena i “uštimana” po mjeri. Sve ostalo je lako. Ne razmišljam o kombinaciji dok ne otvorim ormar neposredno pred snimanje i u tom trenutku odlučim što ću odjenuti, ovisi kako se taj tren osjećam. Čim se odjenem, ta priča je za mene gotova i idem dalje.

Kupujete li planski ili kad vam se nešto svidi na prvi pogled?

- Imam razdoblja kad u kratko vrijeme obnovim pola garderobe i kad mjesecima ne kupim ništa. Razlog je taj što važnost odjeće kod mene s vremenom jenjava. Vrati se povremeno, najčešće kad se u svijetu dogodi neki dobar novi modni moment, jer ono što mene u modi zanima primarno je kreativnost, inovativnost i dizajn u širem smislu. Manje sama estetika.

Koji su vam najdraži hrvatski dizajneri?

- Jasmina Arnautović koja stoji iza branda Jet Lag i Andreja Bistričić osjećajem su najbliže onome što volim vidjeti na ljudima.

Kakvu obuću volite?

- Nosim isključivo tenisice. Ne razumijem kako netko može izdržati u cipelama cijeli dan. I zašto to ljudi rade svojim stopalima?

A modne detalje?

- Eventualno stavim šiltericu i sunčane naočale. U svakom slučaju, ne volim ukrase. Manje je više. Sportsko tijelo, jeftina majica te dobre traperice i tenisice sve je što mi treba.

Postoje li neke poznate osobe čiji stil vam imponira?

- Ne, ali super je vidjeti ljude čiji stil odražava ono što oni jesu. Primjer je američki glazbenik Adam Levine.

Što nikad ne biste odjenuli?

- Crocsice. Dugo sam, doduše, mislio da su Vansice samo za skejtere i klince, ali sad ih, eto, gotovo ne izuvam.

Čitajte i:

Ljubiteljice klasike napokon su dočekale i taj dan: COS je stigao u Hrvatsku

Trapezice su ponovno hit: Pronašli smo deset načina kako ih nositi u dnevnim i večernjim varijantama

Poznati dizajner predstavio novi dućan: Evo kako izgleda nova Alduk oaza u središtu Zagreba

Linker
15. travanj 2024 05:29