Modni leksikon

Dama u tenisicama: Hana Huljić otkriva što ne voli kod današnje mode i zašto se ne skida iz tenisica

Splitska magistrica kompozicije iz poznate glazbeničke obitelji za Gloria IN magazin otkriva bez kojeg odjevnog komada ne može zamisliti zimu te zašto rijetko nosi štikle.

Bila je ovo uzbudljiva jesen za splitsku glazbenicu Hanu Huljić. Unatoč pandemiji, sklada kao i u danima prije korone pa je u rujnu objavila singl “Superman”, a uskoro ćemo se veseliti uz njezinu božićnu pjesmu koju je napisala za pjevačicu Domenicu Žuvelu. Uz rad na novim skladbama, 29-godišnja magistrica kompozicije i glazbene teorije protekle će mjesece pamtiti i po modnom izazovu. Nedavno je, naime, snimila editorijal za splitski brend Arileo, a u ulozi modela snašla se kao riba u vodi.

Jeste li ikada razmišljali da se bavite modom?

- Previše sam u glazbi da bi me nešto drugo moglo ozbiljnije zaintrigirati. No, povremeno rado odradim neko snimanje.

Tko vam osmišljava stylinge za videospotove?

- Sama, i toliko u tome uživam da radim čak i skice za te kreacije. Rekla bih da je stiliziranje spotova jedan od mojih skrivenih talenata.

image
Od elegantnih komada nosi minimalističke kapute.
ŠIME BILIĆ

Kako biste u tri rečenice opisali svoj odjevni stil?

- Damski, šik i s pomakom.

Bez kojeg komada ne možete zamisliti zimske mjesece?

- Hudica haljina koje nosim na šarene hulahopke te toplih džempera. Među dražima mi je Benettonov dugi šareni džemper sa slikom Snoopyja. Zimi nikamo ne idem bez tople kape te rukavica jer sam zimogrozna.

Imate li omiljenu boju?

- Obožavam plavu. A od uzoraka su mi omiljene pepita kockice. Jedna od dražih odjevnih kombinacija su mi hlače s tim uzorkom, a na nogama koledžice i marama oko vrata.

image
Hana se najbolje osjeća u tenisicama koje kombinira na elegantne hlače i bluze.
ŠIME BILIĆ

Zašto vas se rijetko može vidjeti u štiklama?

- Svaka potpetica iznad šest centimetara mi je neudobna. Osim toga, neugodno mi je kad “stršim” među prijateljicama.

Tko su vam modni uzori?

- Nadahnjuje me moda 60-ih godina. Nikada ne bih odjenula nešto samo zato što je u trendu. U današnjoj modi mi nedostaje raznovrsnosti, zbog čega svakoj kombinaciji volim dodati neki svoj “touch”. Najčešće su to ukrasi za kosu, marame i decentni nakit.

U čemu su vam muškarci najprivlačniji?

- U casual izdanju - sako, dolčevitka...

Kako održavate kondiciju?

- Rolam se s prijateljicama, dvaput tjedno odradim online trening i mnogo šetam. Kad god imam priliku, odem u prirodu jer me to i opušta. Puno ideja za moje skladbe rezultat su takvih trenutaka.

Linker
22. travanj 2024 17:59