Darija Opačak
Ležeran i mediteranski stil

Cambi, nove zvijezde na muškom modnom nebu: 'Sve je kliknulo kad smo otkrili čari online shoppinga'

Na scenu dalmatinske pjesme samouvjereno su zakoračili vokalisti rebrendirane grupe Cambi, koji su osim modernijeg glazbenog izričaja svoju priču podcrtali i modernim stajlingom. A kako kreiraju svoje scenske nastupe, otkrili su u razgovoru za Gloria.hr

Kod pjevača tradicionalne dalmatinske pisme, naviknuli smo vidjeti muškarce i mladiće odjevene u tradicionalnu odjeću, no nova grupa Cambi gdje god se pojavi oduševljava svojim ležernim i modernim stilom.

Bend u kojem je ukupno osam pjevača, jezgru čine četiri glavna vokala - Joško Tranfić (34), magistar solo pjevanja, Sandro Gerbec (32), kondicijski trener, Jure Nikolić (35), inženjer građevinarstva i Luka Čulić (30), strojarski tehničar. Svi su počeli kao dugogodišnji članovi Klape Cambi - Split, a Luka je odnedavno njihov novi član. U razgovoru za Gloria.hr otkrili su koja je tajna njihova stila.

Darija Opačak
Grupa Cambi prigrlila je izgled Varteksovih odijela

Grupa je nedavno oduševila svojom verzijom pjesme 'Oceani ljubavi' Nene Belana, uz veseli spot u kojem glavnu ulogu ima njihova sugrađanka Ana Uršula Najev... A osim dobrog glasa, tada su pokazali i modnu usklađenost odjenuvši moderne žute hlače i ležerne bijele košulje. Iako nemaju službenog stilista, jedna stvar ih je posebno oduševila.

Ne robujemo nužno plavo-bijeloj kombinaciji stoga zaista u narednim događanjima možete očekivati i veće pomake.

"Među nama nema službenog stilista. S tzv. rebrandingom došla je i ideja o jednom mlađem, modernijem Cambiju i tako su se, nekako prirodno, otvorile i ideje o novom vizualnom identitetu. Košulje, prsluci i uzorci, koji bi možda razbili neku strogu sliku, došli su spontano i zajedničkim dogovorom. Onog trenutka kada smo otkrili čari online kupnje, moramo priznati da je sve 'kliknulo'", rekli su Splićani.

Darija Opačak
Dečki iz Cambija kažu da su otkrili čari online shoppinga

No dečki iz Cambija ipak nisu prepušteni sami sebi. Imaju partnera te su istaknuli da su na snimanju prvog spota, za pjesmu "Zovem prijatelje moje", koju su otpjevali u duetu s Giulianom, surađivali s modnom kućom Varteks, te su njihova modra odijela s duplim kopčanjem uzeli kao bazu svog modnog identiteta.

Na domaćem terenu

Pojavivši se u "novom ruhu" na Splitskom festivalu, oduševili su publiku.

"Za Splitski festival otkrili smo čari online shoppinga i složili kombinaciju s prslucima te tako odabrali jednu 'ljetnu varijantu' Cambi uniforme. Ne robujemo nužno plavo-bijeloj kombinaciji stoga zaista u narednim događanjima možete očekivati i veće pomake. Svakako, nećemo odustati od elegancije i kvalitetnog muškog odijevanja kojem težimo", objasnili su.

Split, 110720
60.Splitski festival zabavne glazbe.
Retrospektivna vecer.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX
Cambi na ovogodišnjem Splitskom festivalu u ljetnom izdanju

Dodaju i kako ih cijela priča s odijevanjem zabavlja. "Najveća dilema prije Splitskog festivala je bila 'jedan gumb previše ili premalo'", šale se.

Kažu da je klapa Cambi oduvijek bila ta koja je eksperimentirala i pomicala granice - stoga je i ovaj projekt Cambi - jedna potpuno nova priča, koju žele približiti mlađoj i novoj publici.

S obzirom da dolazimo iz Splita, onda su naše privatne kombinacije zaista one leggiero opuštene - za svaki dan.

"Formula za uspjeh? Dobre vokale upakirati u eleganciju i šarm. I dodajmo tome prstohvat Splita i Mediterana", komentiraju svoju audio-vizualnu promjenu.

Cambi privatno

Na pitanje o omiljenim dizajnerima ili modnim kućama uz spomenuti Varteks, imaju još jednog favorita. "Cijenimo rad Ivice Klarića, tako da tko zna - možda u budućnosti Cambi zapjevaju u odijelima još nekog hrvatskog dizajnera. Svakako smo spremni i na suradnju i nove ideje", kažu momci.

Njihov privatni život, kažu, uvelike se razlikuje od ovog na pozornici, ali taj Cambijev ih ipak najviše ispunjava. "S obzirom da znate da dolazimo iz Splita, onda su to zaista one leggiero opuštene kombinacije za svaki dan", opisali su svoju privatnu garderobu, a onda i dodali.

"Sandro je taj koji je zbog svog zanimanja po cijele dane u sportskim kombinacijama. Jure je potpun kada dobije onu zaštitnu kacigu na gradilištima. Luka radi u Oceanografskom institutu i okružen je zaista svim i svačim, dok je Joško imao najviše prilika za modni ekshibicionizam glumeći i pjevajući u operama i predstavama splitskog HNK, gdje je stalni član".

Međutim, ipak su neke stvari iz svog Cambi stila pretočili i u svakodnevicu - outfit iz spota "Oceani ljubavi" im se poprilično svidio. Pogotovo lanene košulje s ruskom kragnom.

I dok ljeto provode s ne baš velikim brojem nastupa, među koje ubrajaju onaj u Supetru i Trogiru, baš poput ostalih kolega, dečki iz Cambija pripremaju se za jesen - rade na novom singlu i suradnji.

Za kraj odgovorili su na pitanje - čini li odijelo čovjeka? "Može ga dobro upakirati,ali potreban je i dobar glas", složni su ovi glazbenici.

Pročitajte i:

Cambi, Belan i lijepa Ana Uršula: Pjesmom spojili otoke i dobili najljepšu dalmatinsku bajku

Veliki povratak na modnu scenu: Varteks se prvi put predstavio na Tjednu mode

MUŠKA MODA Skini Davida Beckhama - mahera za odijevanje

Neki novi muškarci...

Linker
23. ožujak 2024 01:50