Foto: Ivan Gudić
MODNA KAMPANJA

Buntovna kolekcija talentirane splitske dizajnerice

Nakon uspješnog nastupa na BIPA FASHION.HR-u, splitska dizajnerica Ana Bogdan predstavila je i kampanju za aktualnu kolekciju Picture in motion inspiriranu velikim umjetnikom, Davidom Bowijem.

Njegovo stvaralaštvo je nepresušan izvor inspiracije za brojne umjetnike, a mlada dizajnerica upravo je u njegovom izričaju pronašla nit vodilju svoje kolekcije za proljeće/ljeto. Naglasak na ramenima, pruge, grafički uzorci i detalji, asimetrične haljine s golim ramenom, te simboli munje i zvijezde po kojima je Ziggy Stardust ostao prepoznatljiv, samo su neki od elemenata koji su diskretno i ne prenaglašeno provučeni kroz ovu rock chic kolekciju.

Foto: Ivan Gudić

Dozu ženstvenosti kolekciji daju boje i motivi s kojima se dizajnerica poigrala, prevladavaju pastelne nijanse plave i roze u kombinacijama s bijelom i crnom, a poseban pečat cijeloj kolekciji daju ručno rađeni detalji i oslikavanje materijala. Lepršavi materijali u kombinaciji s mrežastim tkaninama ostavljaju eklektičan dojam mlade urbane buntovnice. Od materijala Bogdan je koristila pamuk, čipku, mikrofibru, viskozu i mješavinu drugih materijala.

Foto: Ivan Gudić
Foto: Ivan Gudić
Foto: Ivan Gudić
Linker
01. srpanj 2022 18:41